"Психолог не дає порад, не має чарівної палички, не оцінює і не критикує..."

"Психолог не дає порад, не має чарівної палички, не оцінює і не критикує..."
День психолога — свято досить молоде. Сама психологія була офіційно визнана як наука тільки в 1879 році. Але на даний час психологи широко затребувані в суспільстві. 23 квітня спеціалісти в галузі психології відзначають своє професійне свято.

 

Часто психологів називають «лікарями людської  душі». В Україні все ще багато людей не до кінця усвідомлюють ту користь, яку може принести спілкування з таким спеціалістом, проте щороку їх кількість постійно зростає.

Спеціалісти сектору психологічного забезпечення ГУНП в Закарпатській області наголошують: «Психолог допомагає самостійно знайти правильне рішення, відкриває очі на проблеми, які заважають Вам повноцінно насолоджуватися життям. Робота з психологом – це самопізнання, це зустріч із собою справжнім, це відкриття того, що глибоко всередині нас, про що ми, можливо, й не підозрювали. Психологи працюють із цілком здоровими людьми, яким потрібна підтримка у вирішенні конкретної ситуації або проблеми. Психолог не дає порад, не має чарівної палички, не оцінює і не критикує».

Звичайно, близька людина може заспокоїти, надати підтримку. Але, зазвичай, проходить час, ситуація повторюється – і знову той же стрес й непорозуміння. Психолог же спрямовує, дає можливість зрозуміти те, що насправді відбувається у Вашому житті, допомагає знайти істинну причину проблеми, розглянути  різні варіанти рішень та знайти найбільш прийнятний вихід зі складної ситуації. Хороший психолог допоможе подивитися на проблему з іншого боку і знайти оптимальні шляхи вирішення за рахунок внутрішніх змін.

Психологи радять: будьте більш відкритими, не соромтеся проявляти свої почуття, не треба боятися розповідати про наболіле, тому що психолог – це людина, яка вислухає, підтримає й не осудить, а допоможе спільно вирішити проблеми, які Вас турбують, та знайти правильний вихід із ситуації, адже безвихідних ситуацій не буває.

Служба психологічного забезпечення ГУНП в Закарпатській області

 

23 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів