Гриби, з яких готують неймовірно смачну мачанку, вже збирають на Закарпатті

Гриби, з яких готують неймовірно смачну мачанку, вже збирають на Закарпатті
Йдеться про гриб пістряк, що проростає на стоячих деревах явора та бука та на колодах.

 

Про вид грибів, які вже з’являються у гущах вискогір’я розповідає на своїй сторінці у Фесбук В’ячеслав Дикун, рятувальник та природолюб з Усть-Чорної.

За його словами, пістряк проростає на стоячих деревах явора та бука та на колодах. Чоловік каже, цей благородний гриб, на відміну від інших трутовиків, на будь-якій колоді не проросте. Вживати в їжу цей гриб можна лише протягом кількох днів, потім він стає дерев’яним. Віднайти, за словами чоловіка, пістряк можна лише високо в горах.

Як правило пістряк підсмажують на сковорідці, до нього можна додавати цибулю, часник, шкварки та сметану. Також можна попередньо промочити гриби в молоці, щоб він краще смакував та був м’якішим.

В’ячеслав Дикун розказує, неймовірна смачна з цього гриба мачанка, це їжа екстравагантна, а притаманна вона лише Закарпаттю.

Джерело: Тячів.com.ua

 

24 квітня 2018р.
Çàãðóçêà...

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*