У парку Ужгородської академії імені Теодора Ромжі відтепер ростиме гінкго!

У парку Ужгородської академії імені Теодора Ромжі відтепер ростиме гінкго!
В Ужгородській греко-католицькій богословській академії ім. Теодора Ромжі садили дерева. Автором цієї весняної події став Іван Костів, який 44 роки пропрацював у лісовому господарстві, з них 26 – директором Ужгородського лісгоспу.

 

Саме він став ініціатором закладання в лісгоспі Шевченківської алеї, на якій щороку збираються письменники, щоб відзначити роковини Кобзаря. А недавно Іван Васильович  очолив громадську організацію «Товариство охорони природи Закарпаття».

Цікавою стала зустріч із семінаристами. А завершилася вона зеленою акцію. Тож тепер у парку біля духовного закладу ростимуть нові деревцята. Іван Костів посадив їх разом із владиками Міланом та Нілом, ректором цього навчального закладу о. Петром Берешем. Йдеться про незвичайні саджанці, як от про гінкго. Один із справді розкішних екземплярів вцілів у колишньому парку Лаудона – у дворі обласної дитячої лікарні. Тож відтепер і гінкго в парку академії ім. Теодора Ромжі  матиме свою історію. А ще воно – добрий спадок нащадкам, адже житиме понад століття.

Ще одне гінкго Іван Васильович висадив у Баранинцях - разом із головою об’єднаної територіальної громади Юрієм Марусяком та його заступником Сергієм Когутичем. До них приєднався ще один місцевий талановитий садівник  Вікентій Рудов.

А от у Руських Комарівцях разом з головою районної організації «Союз Чорнобиль Україна»  Тиберієм Штефанцем, місцевим церковником Миколою Селлешієм Іван Васильович висадив туї. Вони  ростимуть біля Миколаївської церкви.

 

30 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів