«Ужгород» та «Середнє» святкують чергову вікторію

«Ужгород» та «Середнє» святкують чергову вікторію
Відкривав 6-й тур чемпіонату Закарпаття з футболу в вищій лізі поєдинок в Ужгороді, ще в суботу 26 травня – місцевий однойменний клуб приймав рахівські «Карпати».

 

Господарі поля могли забити вже на першій хвилині, але в результатібагато ходівки удар вийшов несильним, і страж воріт «Карпат» заволодів круглим. На подальшу активність футболістів впливала спека. Навіть довелося робити «водяну» перерву. Але за кілька хвилин до того був гол: індивідуальну майстерність продемонстрував Сергій Машталір, скориставшись ще й помилкою суперника на останньому рубежі неподалік лінії воротарської площі. Удар вийшов точним у ближній кут. Цей гол став наслідком повної переваги господарів у першій половині першого тайму. Здавалося, ужгородці розвинуть успіх. Та за 5 хвилин довелося помилитися вже їх «кіперу». Він необачно вийшов уперед, і Юрій Яремчук навіть атакований захисником зумів верхи перекинути м’яч у ціль. Після цього рахівці заграли сміливіше й пішли на перерву за прийнятних 1:1.

Уже під кінець першої сорокап’ятихвилинки почала змінюватися погода, а на початку другого тайму взагалі з’явилися град, блискавка, злива. Навіть довелося на 4 хвилини призупинити матч. Коли поєдинок відновили, далося взнаки мокре поле. Гравці намагалися обачно поводитися з м’ячем. З усім тим у господарів вийшов красивий гол на 63 хв. Навіс Сергія Машталіра з лівого флангу в центрі штрафної площі завершився чітким ударом головою Олександра Грицкевича. Відтак «Ужгород» свідомо віддав ініціативу суперникові, розраховуючи на контратаки. Утім, рахівці дедалі більше почали турбувати захиствізаві. Навіть здавалося, що ось-ось зрівняють рахунок. Та: не забиваєш ти – забивають  тобі. І на четвертій доданій хвилині Михайло Дудаш остаточно розставив усе на свої місця. Підопічні Мирослава Бабяка здобули четверту перемогу й п’ятий тур поспіль кладуть до своєї залікової скарбнички очки. (юнаки – 5:0 )

Інший фаворит чемпіонату – ФК «Середнє» в рідних стінах каменя-на-камені не залишили від «Поляни». Підопічні Василя Варги вколотили в ворота гостей 8 сухих м’ячів. Виїзні матчі для полянців видаються вкрай невдалими – це вже друга виїзна поразка команди зі Свалявщини. Дивно, що на цю зустріч не виїхав юнацький склад «Поляни».

В Мукачеві місцевий МФА в матчі проти «Вільхівців» здобуває першу перемогу, зумівши переграти підопічних Юрія Бучка з рахунком – 2:1. До слова, колектив із Тячівщини цілком міг врятуватися, якби Артур Апіян та Іван Скунзяк були більш влучнішими. Однак,не вийшло й колектив МФА набирає 5 балів. До слова, за кілька днів до цього «Вільхівці» на виїзді зуміли перемогти «Вітязь» - 3:1. Матч юнаків завершився цілковитою перемогою МФА – 8:0.

Виноградівський «Севлюш» на виїзді не мав труднощів у протистоянні з ДЮСШ Тячів, вразивши володіння останніх 11 разів, не пропустивши у власні ворота жодного м’яча. (юнаки – 1:3).

Мінімальну виїзну перемогу святкує й іршавська «Бужора», яка завдяки єдиному голу бере три залікові бали в Концгазо. (юнаки – 3:0).

Хустська «Оболонь» цей тур пропускала

Турнірне становище: «Середнє» - 15 очок; «Севлюш», «Ужгород» - 13; «Бужора» - 10; «Поляна», «Вільхівці» - 8; «Вітязь» - 6; МФА – 5; «Карпати», «Оболонь» - 3; «ДЮСШ» - 1.

В першій лізі маємо такі результати:

Західна зона:

ФК «Боржава» (Довге) – ФК «Карпати» (В.Коропець) – 5:2 (2:1)

ФК «Сокіл» (Кінчеш) – ФК «Заріччя» – 4:2 (0:9)

ФК «Сільце» – ФК «Колос» (Іванівці) – 0:3 (2:0)

ФК «Дерцен» – ФК «Невицький замок ОК ДЮСШ Україна» (Невицьке) – 4:3 (5:0)

ФК «Колос» (Ракошино) – ФК «Гірник» (Рокосово) – 6:2 (1:2)

ФК «Н.Коропець» – ФК «Фаворит» (Шишлівці) – 12:2 (2:1)

Східна зона:

ФК «Золотарьово» – ФК «Діброва» (Н.Апша) – 2:1 (1:1)

ФК «Вишково» – ФК «Авангард» (Тересва) – 4:1 (3:3)

ФК «В.Бичків» – ФК «В.Копаня» – 2:3 (2:1)

ФК «Вікторія» (Б.Церква) – ФК «Терново» – 5:4 (3:1)

ФК «Іза» – ФК «Карпати» (Дубове) – 1:2 (1:0)

ФК «Беркут» (Бедевля) – ФСК «Говерла» (Ясіня) – 3:1 (2:4)

Семен МИХАЙЛИК

 

29 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів