Ужгородські десятикласники долучилися до пілотного проекту УжНУ та Ужгородської міськради

Ужгородські десятикласники долучилися до пілотного проекту УжНУ та Ужгородської міськради
Назва проекту — Літній університет.

 

30 десятикласників із шести шкіл Ужгорода долучилися до пілотного проекту УжНУ та Ужгородської міської ради – Літній університет. Три тижні знайомства із головним вишем області, спільні екскурсії, лекції про студентське життя, а також насичене дозвілля. Усе задля того, аби спонукати майбутніх абітурієнтів серйозно розглянути Ужгородський національний університет як потенційну альма-матер.

Мирослава ЛЕНДЬЕЛ, проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи

Ідея виникла спонтанно, коли почали співпрацю із Ужгородською міською радою. Скажу, що ми її запозичили у закордонних вишів. Наша мета – надати можливість для відпочинку нашим школярам, ознайомити їх з університетом, трохи їх привчити до університетських буднів. І сподіваємося, що ці діти стануть нашими студентами. Програма дуже насичена: три тижні знайомства з факультетами, виїзди на екскурсії нашою областю, бограч-фест, фестивалі, конкурси, гра у «Мафію». Багато відпочинку, багато корисного і пізнавального.

Програму складали дозовано та рівномірно, розподіливши лекції та відпочинок. Профінансований літній університет міською радою, залучили до участі активних дітей.

Олександр БІЛАК, заступник Ужгородського міського голови

Ми, як міська рада, зацікавлені, аби молоді люди не їхали з Ужгорода, аби молодь навчалася тут, працевлаштовувалася чи відкривала власний бізнес саме в Ужгороді. аби місто розвивалося, зокрема завдяки молодим і енергійним людям, які уже сьогодні починають знайомство із Ужгородським національним університетом.

Задоволені таким новим для Ужгорода форматом знайомства із вишем і представники шкіл. Запевняють: так можна більше змотивувати школярів залишатися в Україні, аби вдома продовжувати навчання. А європейські методики, які активно застосовують в УжНУ, ще один козир.  

Світлана ФЕСЕНКО, директор Ужгородської ЗОШ №3

Дивлячись на нинішніх випускників та шляхи у майбутньому, коли закордонні виші, не покладаючи рук, агітують вступати до своїх лав. Університет цього року уже активно почав приєднуватися до цієї роботи, вважаємо це необхідним. Дуже мало знають наші діти про такий великий виш як УжНУ. Нашим дітям, 10-класникам, дуже важливо знати про ті професії, які пропонує університет, які умови вступу, умови навчання. Тому цей захід дуже важливий.

Триватиме програма цьогорічного Літнього університету від УжНУ із 29 травня до 15 червня.

Джерело: УжІнформ

 

29 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів