На стежині в лісі біля Ужгорода "просто валялась" мінометна міна часів Другої світової

На стежині в лісі біля Ужгорода "просто валялась" мінометна міна часів Другої світової
З початку року це вже 45-та подібна знахідка на Закарпатті.

 

Повоєнні часи досі дають про себе знати. На Ужгородщині прямо посеред лісової стежки було знайдено артефакт часів Другої світової війни. На щастя, поліцейські охорони опинились поряд, тож вчасно викликали піротехніків.

- Близько 11 години з лісу, який розташований неподалік заводу, що перебуває під охороною поліції охорони Закарпатської області, прибіг чоловік. Стурбовано розповів, що знайшов предмет, схожий на вибуховий. Звичайно, не гаючи часу, я пішов за жителем. Прибувши, дивлюсь - і справді снаряд, - розповідає на місці події Михайло Мікша, охоронник Управління поліції охорони області.

Поліцейський охорони відразу зателефонував у відповідні інстанції і до приїзду фахівців забезпечив обмеження доступу сторонніх осіб до місця знахідки.

Невдовзі на місце події прибули працівники інших відділів поліції, які оточили територію, а також піротехніки, які одразу приступили до роботи зі знешкодження небезпечної знахідки.

- Ми вилучили цей вибухонебезпечний предмет. Зараз триває контрольна перевірка місцевості на наявність інших вибухонебезпечних предметів, - розповів Сергій Шалаєнко, начальник групи піротехнічних робіт Державної служби з надзвичайних ситуацій в Закарпатській області.

Згодом піротехніки встановили, що виявлена мінометна міна - калібру 82 мм часів Другої світової війни. Її було транспортовано на військовий полігон та знищено.

З початку року це вже 45-та подібна знахідка. Найчастіше артефакти війни виявляють в Ужгородському, Воловецькому та Рахівському районах.

Не дивлячись на те, що ці вибухові пристрої - більше як півстолітньої давності, жителям варто бути обачними. Ні в якому разі не варто чіпати такі предмети, а знайшовши небезпечний предмет - негайно телефонувати на гарячі лінії «102» та «101».

Управління поліції охорони в Закарпатській області

 

30 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів