Головний охоронець Закарпаття: "Місячна вартість встановлення охоронної сигналізації становить не більше, ніж блок сигарет"

Головний охоронець Закарпаття: "Місячна вартість встановлення охоронної сигналізації становить не більше, ніж блок сигарет"
Сьогодні в Україні спостерігається тенденція до зростання кількості випадків квартирних крадіжок. Особливо надають перевагу злочинці періоду відпусток, коли господарі покидають своє помешкання, їдучи у відпустки.

 

Літо - пора відпусток. Однак, коли хтось радіє сонечку і вирушає на морський чи санаторний відпочинок, зловмисники теж не нехтують моментом. Що ж робити, аби, повернувшись з відпустки, не отримати неприємний сюрприз? Поліцейські охорони радять подбати про захист свого майна заздалегідь.

- У арсеналі сучасного злочинця є все: ключі, відмички, ломи, використовують навіть рідкий азот… Професіонали можуть відкрити замок менш, ніж за хвилину. Тому раджу ставити кілька замків чи кілька дверей. Проникають «домушники» і через вікна, адже, на жаль, сучасні вікна легко відчиняються. Страждають переважно від таких злочинців жителі нижніх та останніх поверхів, - розповідає начальник Управління поліції охорони Закарпаття Андрій Литовченко  (на фото внизу).

- Був кілька років тому у нас випадок, коли «домушники» проникли у квартиру на 4-му поверсі по газовій трубі. Квартира була обладнана датчиками руху, тож крадіжку вдалось попередити, але сам спосіб проникнення - вражає. До слова, для проникнення обирають домушники найчастіше ранній час, коли господарів немає вдома, та й людей в будинку менше.

Сьогодні в Україні спостерігається тенденція до зростання кількості випадків квартирних крадіжок. Особливо надають перевагу злочинці періоду відпусток, коли господарі покидають своє помешкання, їдучи у відпустки.

- Зазвичай, злочинці впродовж декількох тижнів, а то і місяців, обирають жертву. Вивчають графік сім'ї, статки. Не рідко жителі можуть самі навести на себе злодія, зокрема, хизуючись своїми статками у соціальних мережах, - додає полковник поліції. - Заради здобичі злочинці можуть представитися і комунальниками, і навіть представниками поліції… Мета одна - потрапити до помешкання потенційної жертви, перевірити, що і де лежить, обдумати потенційний план дій. Є і злочинці, які обирають першу-ліпшу квартиру, в якій ослаблені двері, доступні вікна.

Як же уберегтись від непроханих гостей? Андрій Литовченко каже, що для цього потрібен цілий комплекс засобів захисту.

- На жаль, злодій у кожній домівці знайде, чим би розжитися. Тому, для того, щоб уберегти своє житло від злодіїв, а нервову систему - від зриву, недостатньо встановити лише броньовані двері. Додатково, спільно з сусідами, можна встановити на дверях під'їзду кодовий замок або домофон. Вберегти вікна квартир, які розташовані на 1-2 поверхах, можуть допомогти металеві ґрати, - радить Андрій Литовченко.

Також, враховуючи той факт, що більшість квартирних крадіжок відбуваються через двері шляхом вибивання серцевини замка або з допомогою відмичок, фахівці поліції охорони радять встановити не одну, а кілька дверей і бажано кілька замків.

Однак, найбільш надійним способом захисту оселі є охоронна сигналізація, встановити яку можуть у поліції охорони.

- Місячна вартість встановлення охоронної сигналізації на сьогодні становить не більше, ніж блок сигарет, - розповідає начальник УПО Закарпаття. - А саме – квартира - від 250 гривень, а будинок – близько 350 гривень на місяць.

Крім того, шановні краяни, якщо ж у вашу квартиру все ж проникли злодії, негайно повідомте про це у поліцію. Будьте обачними і подбайте про захист свого помешкання завчасно. А поліцейські охорони вам у цьому допоможуть.

Отримати більш детальну інформацію щодо послуг поліції охорони можна за телефонами:

0-970-502-220 – для абонентів оператора Київстар

0-730-502-220 – для абонентів оператора Лайф

0-990-502-220 – для абонентів МТС

Управління поліції охорони в Закарпатській області

Фото - з архіву УПО в Закарпатській області

 

14 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів