Закарпатський тютюн допоможе покращити здоров'я

Закарпатський тютюн допоможе покращити здоров'я
На думку дослідників, у листі тютюну містяться пептиди, які руйнують верхній шар збудників вірусу Зіка, стафілококової інфекції, енцефаліту, кандидозу та інших бактеріальних захворювань. Особливо він буде корисний людям з імунодефіцитами і тим, хто веде нездоровий спосіб життя.

 

Австралійські вчені провели дослідження, в ході якого з’ясували, що декоративний тютюн Nicotiana alata володіє потужною противірусною властивістю, повідомляє hronika.info

Але варто зазначити, що якщо йдеться про курильний тютюн, який постачає в організм людини ще й нікотин, смоли та інші канцерогенні речовини, то назвати його корисним не повернеться язик у жодного вченого.

Тим часом вчені з Гарварду переконані, що куріння тютюну підтримує серце. Вони пояснюють це тим, що за останнє десятиліття пропаганда відмови від куріння вплинула на величезну кількість людей, і вони розпрощалися зі шкідливою звичкою. Але кількість хворих із серцевими і судинними недугами чомусь не зменшилася, а продовжує зростати в усьому світі і навіть там, де курців не так багато в принципі.

У свою чергу шведські вчені і зовсім вважають, що у дітей курців рідше зустрічаються захворювання органів дихання, ніж у тих, чиї батьки не курять. І до таких висновків вчені прийшли, вивчивши тисячі медичних карт дітей, їхніх мам і тат.

Крім цього, єдине, з чим погоджуються вчені – користь здоров’ю може принести свіже тютюнове листя, а не той тютюн, який знаходиться в сигаретах.

 

02 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів