Станіслав Кравчук: Працюємо для того, щоб потрапити на Олімпіаду

2 липня нашого земляка з Мукачева Станіслава Кравчука розпорядженням Міністра спорту України призначено старшим тренером збірної команди України зі слоупстайлу - одного з нових для нашої країни дисципліни фристайлу

 

Станіслав охоче поділився планами про роботу та перспективи цього спорту в Україні

-          Через моє тривале офіційне призначення трохи спізнилися зі зборами, - розпочав розмову С.Кравчук,  – пропустили два етапи підготовки, в травні та червні, лише провели свого роду ознайомлювальний збір, де познайомився з вихованцями та перевірив готовність спортсменів. Тож в кінці липня поїдемо на перший  тренувальний збір до Чехії, де займатимемося на воді, потім у серпні відправимося на молодіжний чемпіонат світу  до Нової Зеландії.

-          З яких областей  спортсмени в складі збірної команди зі слоупстайлу?

-          З Рівного, Івано-Франківська та Києва.

-          Як цей вид фристайлу розвивається в Україні, які успіхи в наших спортсменів?

-          Фактично до сьогодні слоупстайлісти займалися за власний рахунок та кошти батьків. Тим не менш, маємо хороші результати: дівчина з Івано-Франківська Діана Дяків  стала другою, киянка Катерина Коцар посіла п’яту сходинку, а юнак з Рівного  Орест Коваленко виборов  девяте місце на Кубку Європи в Чехії.

-          Чи є місця в Україні та відповідна інфраструктура,  де можна цим видом спорту займатися в Україні?

-           Лише недавно на гірськолижному курорті «Буковель» збудували спеціальний парк, де можна займатися слоупстайлом.  Плануємо збудувати ще одну таку трасу, але досі не визначилися з остаточним місцем для неї. Хотілося б щоб це було на Закарпатті.

-          Чи можна сподіватися, що хтось із твоїх вихованців потрапить на Олімпіаду?

-          Саме задля цього й розпочинаємо копітку працю. У нас немає таких досвідчених спортсменів як, до прикладу,  у фристайлі–акробатиці, таких як Олександр Абраменко, який аж на 4-й за ліком для себе олімпіаді здобув золоту медаль. У моєму складі молоді хлопці та дівчата, з якими готуємося до виступів на молодіжному  чемпіонаті світу в Новій Зеландії та чемпіонаті світу, який відбудеться у США на початку лютого 2019 року  та етапів кубка світу. Тим паче, в цьому виді значно жорсткіші вимоги через велику конкуренцію та чисельність учасників. Цей вид фристайлу має більш ширшу географію учасників, ніж акробатика й дуже популярний у світі.

За матеріалами Романа СЕНИШИНА

 

05 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів