Члени Ужгородського виконкому зайнялися сьогодні протиепідемічними заходами, інфекційними хворобами та імплантами

Члени Ужгородського виконкому зайнялися сьогодні протиепідемічними заходами, інфекційними хворобами та імплантами
Програму протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами в Ужгороді на 2018-2022 роки погодили сьогодні члени виконкому Ужгородської міської ради.

 

Програму забезпечення мешканців Ужгорода імплантами для надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху на 2018-2022 роки сьогодні на черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради розглянули першим питанням і погодили.

Протягом минулого, 2017 року, в Ужгороді на стаціонарному лікуванні в міській лікарні з діагнозом «коксартроз» перебувало 22 особи, із яких 18 осіб були на обстеженні для отримання групи інвалідності. Найчастіше уражаються кульшові (47,7%) та колінні (35,5%) суглоби. Щороку близько 25 осіб у місті стають інвалідами внаслідок захворювання на коксартроз. Зокрема, у 2016 - 2017 роках 45 осіб стали інвалідами, із яких 80% – люди працездатного віку.

Щоб допомогти таким хворим, купувати сучасні імпланти (кульшові суглоби) і підготовлено міську Програму. На цей рік передбачено фінансування у розмірі 760 тисяч гривень, на наступний – мільйон гривень і в 2020-2022 роках – по 1,2 мільйона гривень.Загальний обсяг ресурсів, необхідний для реалізації Програми – 5 мільйонів 360 тисяч гривень.

Основним завданням Програми протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами є цілеспрямоване направлення коштів із міського бюджету на закупівлю реактивів та поживних середовищ тощо для бактеріологічної лабораторії Центральної міської клінічної лікарні (ЦМКЛ) на проведення бактеріологічних досліджень.

В Ужгороді медичний огляд працівників міських бюджетних закладів освіти (вчителі та вихователі), культури, харчоблоків проводить міська поліклініка, а проведення бактеріологічного аналізу, який входить до складу медичного огляду, здійснює бактеріологічна лабораторія ЦМКЛ (яка є єдиною у місті, що обслуговує міські медичні заклади). Крім того, впродовж року за показами та направленнями лікарів (відповідно до наказів Міністерства охорони здоров'я України) міського пологового будинку, міської дитячої клінічної лікарні, міської поліклініки та центральної міської клінічної лікарні проводиться в середньому 42 тисяч досліджень за рік. Із урахуванням проведення медоглядів працівникам міських закладів охорони здоров'я, освіти та культури та аналізів, що проводяться за скеруванням лікарів міських закладів охорони здоров'я, необхідно на забезпечення реактивами та поживними середовищами бактеріологічної лабораторії ЦМКЛ 950,0 тис.грн.

Фінансування Програми передбачає на цей рік 950 тис. грн., на 2019 та 2020 роки - 1,1 млн. грн., на наступні 2 роки – по 1,2 млн.грн. Загальний обсяг ресурсів, необхідний для реалізації Програми – понад 5,5 млн.грн.

Обидві програми винесуть на сесію Ужгородської міської ради.

За матеріалами прес-служби Ужгородської міської ради

 

11 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів