Закарпатським власникам "євроблях" слід готуватися до "крутих" штрафів

Закарпатським власникам "євроблях" слід готуватися до "крутих" штрафів
За порушення строків переміщення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення в митному режимі тимчасового ввезення.

 

Знизити ставки акцизів на ввезення автомобілів планує Верховна Рада. У першому читанні за відповідний законопроект проголосували сьогодні, 13 липня, 260 нардепів.

Законопроектом запропоновано встановити базові ставки акцизного податку для нового легкового транспортного засобу з бензиновим двигуном об’ємом 1000 куб. см у розмірі 50 євро за одиницю та для нового легкового транспортного засобу з дизельним двигуном об’ємом 1000 куб. см у розмірі 75 євро за одиницю.

Таким чином, передбачається суттєве зниження ставок акцизів на імпорт нових машин. Запропоновано встановити базові ставки для нового легкового транспортного засобу з бензиновим двигуном об’ємом 1000 куб. см у розмірі 50 євро за одиницю та для нового легкового транспортного засобу з дизельним двигуном об’ємом 1000 куб. см у розмірі 75 євро за одиницю. Визначення акцизного податку здійснюватиметься шляхом застосування коефіцієнтів до базових ставок. Один коефіцієнт визначатиметься діленням об’єму циліндрів двигуна внутрішнього згоряння відповідного транспортного засобу в куб. см на 1000 куб. см. Другий дорівнюватиме кількості років з часу виробництва транспортного засобу до року визначення ставки податку (для нових авто коефіцієнт дорівнює 1).

Також проект закону пропонує:

– встановити ставку для електричних легкових транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома), у розмірі 1 євро за 1 кВт ємності електричного акумулятора. Сьогодні ставка складає 109,129 євро за одиницю транспортного засобу;

– встановити ставку податку для гібридних легкових транспортних засобів у розмірі 100 євро за 1 одиницю. Сьогодні ставка складає 109,129 євро за одиницю транспортного засобу;

– скасувати оподаткування акцизним податком кузовів для легкових транспортних засобів. Сьогодні ставка для нових кузовів складає 218 євро за одиницю та 872 євро для кузовів, що використовувалися;

– скасувати тимчасово встановлені (до 31 грудня 2018 року) особливості оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, вироблених після 1 січня 2010 року.

Водночас депутати пропонують збільшити штраф за порушення правил ввезення авто. Зараз за перевищення строку переміщення особистого транспорту в режимі транзиту більш ніж на 10 діб штраф становить 8500 гривень. Новим законопроектом пропонується встановити штраф за перевищення строку від 10 до 20 діб — 8500 гривень, від 20 до 30 діб — 85 тисяч гривень, більш ніж на 30 діб (а також за втрату чи розкомплектування транспортних засобів) — 170 тисяч гривень, або їх конфіскацію за рішенням суду.

У статті 481 Митного кодексу збільшуються штрафні санкції за порушення строків переміщення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення в митному режимі тимчасового ввезення. Сьогодні за перевищення строку більш ніж на 10 діб штраф становить 17 тисяч гривень. Пропонується встановити штраф за перевищення строку від 10 до 20 діб — 17 тисяч гривень, від 20 до 30 діб — 85 тисяч гривень, більш ніж на 30 діб (а також за втрату чи розкомплектування транспортних засобів) — 170 тисяч гривень, або їх конфіскацію за рішенням суду.

У статті 494 встановлюється можливість складання протоколу про порушення митних правил за відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, з подальшим його надсиланням такій особі за повідомленою нею або наявною в органах доходів і зборів адресою (місцем проживання або фактичного перебування).

 

13 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів