Віталій Сержанов: "За нашими випускниками працедавці шикуються в черги"

Віталій Сержанов: "За нашими випускниками працедавці шикуються в черги"
Насичена навчальна програма, якісні знання, можливості влаштуватися на роботу ще під час навчання, а також активне дозвілля – такі головні, але не єдині переваги навчання на економічному факультеті УжНУ.

 

Основа розвитку будь-якої держави полягає в її економічному потенціалі, стверджує Віталій Сержанов. Очолюваний ним економічний факультет УжНУ вже понад 50 років готує фахівців, які реалізують себе не тільки в рідному місті та краї, а й в інших регіонах держави та за кордоном. Про переваги навчання на економічному факультеті його декан розповів Медіацентру.
  • Віталію Вікторовичу, чому абітурієнтам варто вступати на економічний факультет?

– Як ви знаєте, підвалиною успішного розвитку держави є її економічний потенціал, котрий формують фахівці своєї справи. Побутує думка, що в Україні нині перевиробництво економістів, хоча насправді ситуація в країні діаметрально протилежна: випускники часто отримують диплом, але не мають достатніх знань для самореалізації. Наш факультет пропонує своїм студентам оволодіти і теорією, і навичками, а також практично застосувати їх уже під час навчання.

Окрім цього, ми намагаємося забезпечити молоді й розмаїте дозвілля: організовуємо розважальні заходи, спортивні змагання, створюємо гуртки за інтересами та науковими вподобаннями. Наші першокурсники мають змогу познайомитися одне з одним, старшими колегами та викладачами під час традиційного виїзду на природу, до прикладу, на Скалку. Наш профком також організовує для студентів поїздки Європою. І звісно ж – інтенсивно працюємо над закордонними можливостями для навчання. Щороку святкуємо день економіста, влаштовуємо конкурс міс факультету.

  • До участі в яких програмах можуть долучатися студенти економічного факультету?

Довідкова інформація

Сертифікати ЗНО для вступу на спеціальності економічного факультету:

1. Українська мова та література

2. Математика

3. Географія / Іноземна мова

Якщо абітурієнт погоджується навчатися на комерційній основі і не брати участі в конкурсі на бюджетні місця, заява подається на так звані «небюджетні пропозиції», де третім предметом у сертифікаті ЗНО може бути історія.

– Найперше, активно шукаємо можливості для студентського обміну в рамках програм Еразмус+. Нещодавно наші студенти повернулися з навчання у хорватському університеті Пожега, трохи раніше інші вихованці провели семестр у вишах Італії та Литви. До слова, наші викладачі також їздять на стажування за кордон, а представники європейських вишів, своєю чергою читають лекції нашим студентам. Передбачені також численні можливості стажування. Є можливість отримати подвійний диплом бакалавра у рамках участі нашого факультету та Університету прикладних наук Фрезеніуса в Мюнхені в спільному українсько-німецькому проекті, також є нагода завершити навчання з подвійними – чи, як їх ще називають, паралельними – дипломами магістра завдяки співпраці з польським університетом у місті Доброва Горніча.

  • Розкажіть про напрями, за якими можуть навчатися майбутні економісти на Вашому факультеті?

– Намагаємося спостерігати за сучасним ринком праці, відстежувати й аналізувати його новації, а тому працюємо над запровадженням нових спеціальностей і спеціалізацій. Так, за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра і магістра готуємо фахівців як на денній, так і заочній формі. Серед спеціальностей, за якими навчають студенти, такі:

  • «Облік і оподаткування», де готуємо фахівців за спеціалізацією: «Облік, аудит і оподаткування», також у межах цієї спеціальності цьогоріч ми відкрили нову спеціалізацію «Бізнес-консалтинг»;
  • «Фінанси, банківська справа і страхування» також має дві спеціалізації: «Митна справа і оціночна діяльність» та «Фінанси і кредит»;
  • «Економіка» теж має два напрямки: «Економіку підприємства» і «Логістику»;
  • «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність» – четверта наша спеціальність, у рамках якої можна вивчати «Управління персоналом та економіку праці» або ж іще одну нову спеціалізацію – «Міжнародну комерцію».
  • Які можливості для працевлаштування мають випускники Вашого факультету?

– Можу сказати, що за нашими студентами – черги серед роботодавців. Бувають дні, коли до нас приходять представники кількох різних фірм у пошуках працівників. Це стосується банків, державних установ, приватних підприємств, логістичних компаній тощо. Такі фірми шукають насамперед бухгалтерів, логістів, банкірів і продемонстрованим рівнем знань випускників залишаються задоволеними.

Таким чином, усі наші колишні студенти не просто влаштовуються за фахом, а мають гідну роботу й заробітну плату. Крім того, вони часто мають доступ до ухвалення важливих рішень, що стосуються економічного розвитку міста, регіону, держави. Загалом я б розділив можливості працевлаштування наших вихованців на два напрями: за першим – випускники знаходять роботу, отримавши диплом бакалавра чи магістра; за другим – мають змогу постажуватися вже під час навчання в університеті.

Отож насичена навчальна програма, якісні знання, можливості працевлаштування ще під час навчання, а також активне дозвілля – такими є головні, але не єдині переваги навчання на економічному факультеті.

Успіху вступникам і майбутнім студентам економічного факультету!

 

23 липня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів