Горян Закарпаття познайомили з можливостями заробити на "зеленому туризмі"

Горян Закарпаття познайомили з можливостями заробити на "зеленому туризмі"
Як ми вже повідомляли, на території високогірної Міжгірщини 19 серпня відбувся ХІІІ Обласний фольклорно-етнографічний фестиваль «На Синевир трембіти кличуть», активну участь у якому взяли і фахівці Міжгірської районної філії Закарпатського обласного центру зайнятості, а саме: організували та провели виїзну профорієнтаційну акцію з використанням спеціального обладнання (мобільного центру профорієнтації).

 

Директор філії Ігор Казибрід та його заступник Георгій Чернишук провели бесіду з безробітними мешканцями Синевирської Поляни, котрі перебувають в активних пошуках роботи, аналізуючи потребу на ринку праці в робітничих професіях та можливостях сучасної служби зайнятості у допомозі щодо їх здобуття. Безробітним наочно продемонстровано успішні приклади заробітку жителів гірської глибинки за допомогою народних промислів, зокрема виготовлення у домашніх умовах вишиванок, виробів з дерева, сувенірів, заготівлі грибів та ягід, які під час фесту, і не тільки, активно скуповуються туристами з інших регіонів. Безробітні мали можливість поспілкуватись з підприємцями, які працюють у зеленому туризмі, оскільки окремі з них колишні безробітні, які в минулому скористались послугами служби зайнятості, отримали одноразову допомогу для зайняття підприємницькою діяльністю і успішно працюють.

У роботі мобільного центру професійної орієнтації взяли участь і представники районного військкомату, які знайомили присутніх з можливостями проходження військової служби за контрактом.

Джерело: Закарпатський обласний центр зайнятості

 

21 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів