Оновлений чоловічий гандбольний клуб «Карпати» їде мірятись силою до Словаччини

Оновлений чоловічий гандбольний клуб «Карпати» їде мірятись силою до Словаччини
Ужгородська чоловіча гандбольна команда цьогоріч гратиме у Вищій лізі Чемпіонату України з гандболу. Напередодні старту чемпіонату в команди відбулась ротація в тренерському штабі та поповнення трьома гандболістами.

 

Віталій Уманець, що минулого сезону був в якості граючого тренера, з цього року одноосібно очолюватиме команду замість Андрія Хім’яка, який тренуватиме в одній з угорських гандбольних академій.

Уманець, вихованець Великоберезнянської гандбольної школи, свою професійну кар’єру як гравця розпочав у львівській гандбольній команді «СКА-Політехніка-ЛДУФК». З 2014 року виступав за аматорську команду ГК «Варош» (Закарпаття) в Карпатській лізі, яка згодом була приєднана до Вищої ліги України з гандболу.  В Сезоні 2016-2017 років у складі чоловічого колективу ГК «Карпати» здобув срібло Першої ліги Чемпіонату України вже як граючий тренер, а в наступному 2017-2018 років виборов золото цієї ж ліги. Водночас, в минулому кубковому сезоні ГК «Карпати» дійшли до стадії 1\4 Кубку України, де програли іменитому запорізькому колективу ГК «Мотор».

Підготовку до нового сезону вже у Вищій лізі Чемпіонату України з гандболу ужгородці на початку цього тижня і зі слів нового головного тренера націлені на  перемогу в другій за значимістю національній професійній гандбольній лізі. Щодо Кубку України то тренер перед командою ставить завдання пройти до півфіналу (фіналу чотирьох).

Водночас аби виконати усі поставлені цілі команда повинна, не тільки тренуватись ще з більшою потугою, але й підсилитись якісно хорошими гравцями. Тому цьогоріч колектив поповнився трьома гравцями: Корбан Дмитро та Кириленко Станіслав перейшли до команди завершивши навчання в БВУФК, а Шурнюк Максим, вихованець запорізької гандбольної школи, до Ужгорода перейшов з ГК «ЦСКА-Київ», попередньо грав ще у «Енергетик - НАЄК» (м. Нетішин), обидва клуби чоловічої Суперліги.

Сьогодні ж команда вирушила до Словаччини в місто Требішов (Trebišov), де зіграє два товариські поєдинки з місцевою командою HK «SLAVOJ TREBIŠOV».

Прес-служба ГК «Карпати»

 

25 серпня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів