Бджолину сім’ю від загибелі сьогодні врятували в Ужгороді

Бджолину сім’ю від загибелі сьогодні врятували в Ужгороді
Це сталося під час видалення аварійної катальпи в рамках реконструкції стадіону «Авангард».

 

Арборист – фахівець з обслуговування та догляду за деревами – Андрій Павлій, який з використанням альпіністського спорядження проводив роботи на стадіоні, повідомив голову Закарпатської спілки пасічників «Срібний край» Віталія Павлія, що біля дерева рясно рояться бджоли. Бджоляр приїхав з Хуста і спільно забрали рій, аби поселити у вулику на пасіці.

Віталій Павлій розповів, що коли в дереві поселяється рій, це свідчить про те, що дерево трухляве, гниле і нежиттєздатне. Зрештою, з цією катальпою так і виявилося –  вона трималася лише завдяки зовнішній корі, а всередині було величезне дупло, яке сягало від кореня до верху. Бджоли, очевидно, втекли від господаря, це  середньої величини рій, без підгодовування і від шкідника – кліща вони незабаром загинули б.

Як уже повідомлялося, на стадіоні «Авангард» в Ужгороді проводиться реконструкція легкоатлетичного ядра відповідно до вимог Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ) та сертифікатів ІААФ або Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ). Також зроблять покриття біля трибун та входів, провести благоустрій території, облаштувати, відповідно до рекомендацій ФЛАУ, легкоатлетичні снаряди: ями для стіпель-чезу, для стрибків у довжину та потрійних стрибків, для стрибків із жердиною, для стрибків у висоту, для метання списа, молота, диска та ядра.

 

 

 

27 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів