Автовласникам Закарпаття доведеться платити податок за транспортні засоби, яким більше 5 років

Автовласникам Закарпаття доведеться платити податок за транспортні засоби, яким більше 5 років
Починаючи з мотоциклів і закінчуючи автобусами.

 

У поправках до законопроекту №8487, який скоро в другому читанні заслухають депутати Верховної Ради, є пропозиція оподатковувати всі старі автомобілі в Україні. Якщо законопроект приймуть з такою поправкою, то українським автовласникам доведеться «розщедритися».

У поправках до вищезазначеного законопроекту пропонується оподатковувати всі старі транспортні засоби, починаючи з мотоциклів і закінчуючи автобусами. Цей податок, якщо його затвердять, доведеться платити за машини, чий вік перевищує 5 років.

Зараз власники старих легкових і вантажних автомобілів, автобусів не зобов'язані платити транспортний податок (ТП), Виключення складають власники преміальних машин віком до 5 років за ціною понад 1,3 млн. грн.

Розмір ТП планують вираховувати наступним чином (якщо, звичайно дану поправку не "ліквідують»). Буде використовуватися формула Податок = (Базова ставка) х (коефіцієнт мотора) х (коефіцієнт віку) х (коефіцієнт еко).

Ціна ТП?

Мінімальний щорічний платіж за компактний шестирічний автомобіль з бензиновим двигуном об'ємом 1000 см3 - 300 грн, 16-річного віку з бензиновим двигуном 1800 см3 - 7920 грн, а з аналогічним дизелем - 11 880 грн.

У висновку слід зазначити, що нерозмитнені машини з іноземною реєстрацією не підпадатимуть під дію транспортного податку. Якщо, звичайно, його схвалять депутати ВР.

Остап НОВИЦЬКИЙ

 

28 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів