В УжНУ відбувся моніторинг впливу та сталості результатів проекту "Сприяння трикутнику знань у Білорусі, Україні і Молдові - FKTBUM"

В УжНУ відбувся моніторинг впливу та сталості результатів проекту "Сприяння трикутнику знань у Білорусі, Україні і Молдові - FKTBUM"
В рамках зустрічі, яка відбулася в УжНУ, представники Національного офісу Ерасмус+, УжНУ та Національного Східно-Українського університету ім. В.Даля висвітлили вплив та сталість результатів проекту та розповіли про подальші перспективи напрацювань проекту.

 

Також на зустрічі були присутні представники Департаментів освіти і науки,  економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА, заступник ужгородського міського голови Павло Білак, представники бізнесу та громад.

Проект «Сприяння трикутнику знань в Білорусі, Україні і Молдові - FKTBUM» здійснювався в рамках програми ЄС Tempus, у ньому брали участь більше 20 міжнародних партнерів. Серед них 3 українські виші –  Ужгородський національний університет, Національний транспортний університет та Національний Східно-Український університет ім. В.Даля, а також Спілка ректорів вищих навчальних закладів України, ДП «Державний автотранспортний науково-дослідний та проектний інститут» Міністерства інфраструктури України та представники Міністерства освіти і науки.

Метою проекту  було формування системи знань у керівників вищих навчальних закладів Білорусі, Молдови і України щодо сучасних підходів до організації і менеджменту «трикутника знань»; розробка заходів з підготовки довгострокового використання результатів проекту та підтримки «трикутника знань» Білорусі, Молдови і України; ініціація національних процесів зі створення правової бази, яка буде сприяти прискоренню процесу інтеграції вищої освіти, досліджень і інновацій в Білорусі, Молдові та Україні.

Як зазначила координатор проекту від УжНУ, к.е.н, професор кафедри економіки та підприємництва, Світлана  Слава: «Ужгородський національний університет задоволений довготривалим впливом та сталістю результатів завершеного проекту. До 2020 року спільні зусилля інноваційних структур в Ужгородському національному університеті зміцнюватимуть основи та зв'язки трикутника знань. Таким чином ми переосмислюємо університет як центр, який використовує відкритий інноваційний підхід та керує міжнародною інноваційною екоплатформою для якісного реагування на виникаючі інноваційні потреби університету, підприємства та громади». Напрацювання проекту реалізовують у першу чергу НДЧ, Медичний, Фізичний, Біологічний, Хімічний, Економічний та Юридичний факультети, а відповідальними за його цілісну сталість є ректор та проректор з наукової роботи УжНУ.

У рамках проекту в УжНУ був організований конкурс стартапів, з 2016 року в ньому взяло участь 174 студенти та було подано 59 стартап-ідей. Завдяки проекту пожвавилися процеси  інтернаціоналізації у сфері інноваційної діяльності, зокрема, як результат спільних зусиль декількох проектів був створений Міжнародний українсько-словацький центр трансферу технологій. Крім цього, у рамках проекту та як його прямі результати в УжНУ засновані Центр стартапів, Інноваційний тренувальний клас економічного факультету, локалізовано діяльність Центру кар'єри, відбулася активізація діяльності наукового парку та підтримка Іннолаб, остання є результатом попереднього проекту ТЕМПУСу у сфері інноваційної діяльності та постійно демонструє зв’язки з підприємствами, зокрема у минулому році це були Джейбіл та LEIER. Усі зазначені структури були важливими для широкого впровадження ідей і безпосередніх завдань проекту.Також в УжНУ розроблений 3-річний план для розвитку «Трикутника знань», та Концепція інноваційного розвитку ДВНЗ «Ужгородський національний університет» на 2015-2025 роки, які акумулювали основні необхідні напрями пожвавлення інноваційної діяльності в УжНУ.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

01 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів