Сезон відкрито: В яких районах Закарпаття найвища захворюваність ГРВІ?

Сезон відкрито: В яких районах Закарпаття найвища захворюваність ГРВІ?
Тільки минулого тижня медики зафіксували майже 2500 тисяч звернень пацієнтів із симптомами ГРВІ, – про це йшлося сьогодні на брифінгу у Закарпатській ОДА.

 

Завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ "Закарпатський обласний лабораторний Центр МОЗ України" Вікторія Тимчик повідомила: "Цей показник захворюваності становить 190 на 100 тисяч населення та не перевищує епідемічний поріг. Найвищі рівні захворюваності спостерігаються в Перечинському та Хустському районах та м. Ужгород, а найменші – у Тячівському та Міжгірському районах. Найбільше звернень традиційно серед дітей, найвищі показники у віковій групі до 4 років – 654 на 100 тисяч дітей даної вікової групи, відповідно вони частіше потребували госпіталізації. Загальний відсоток госпіталізованих становить 4% (98 осіб)".

У групі ризику – діти, віком до трьох років, вагітні й породіллі, люди похилого віку, а також хворі на цукровий діабет та бронхіальну астму, інші хронічні захворювання легеневої та серцево-судинної систем.

Uzhgorod.net за інформацією прес-центру Закарпатської ОДА

 

09 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів