Чи є перспективи у відновленої кафедри військової підготовки Ужгородського нацуніверситету?

Чи є перспективи у відновленої кафедри військової підготовки Ужгородського нацуніверситету?
Сьогодні, 30 жовтня, у стінах УжНУ відбулось засідання Вченої ради, на якому було розглянуто важливі питання і прийнято відповідні рішення. Першим питанням на порядку денному стояла доповідь завідувача кафедри військової підготовки Василя Олійника «Про роботу та перспективи розвитку кафедри військової підготовки».

 

Кафедра є єдиним структурним підрозділом університету що має подвійне підпорядкування: безпосередньо ректору університету по вертикалі Міністерства освіти і науки України та Командувачу Сухопутних військ Збройних сил України по вертикалі Міністерства оборони України. Кафедра є регіональною і має можливість готувати громадян за програмою підготовки офіцерів запасу усіх вищих навчальних закладів Закарпаття та тих громадян, що вже мають вищу освіту не нижче бакалавра.

Василь Олійник детально розповів про колектив викладачів і офіцерів, показники набору громадян, стан навчально-матеріально-технічної бази, наукову діяльність кафедри, здобутки випускників та інше. Зокрема про перспективні завдання кафедри військової підготовки Василь Олійник зазначив: «До проекту рішення засідання надано перспективні завдання, основними з них вважаю: продовження роботи з вдосконалення навчального процесу громадян, що навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу шляхом активного використання онлайн-технологій – електронного навчального середовища. Також важливим завданням є поєднання технологій навчання та патріотичного виховання молоді; адаптування навчально-методичних комплексів до нових стандартів НАТО, які запроваджуються у межах реалізації Концепції розвитку Збройних Сил України».

Ганна Фельцан, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

30 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів