Чи пасують до нової сукні старі черевики? Ужгородці обговорюють ремонт набережної і порівнюють бордюри (ФОТО)

Чи пасують до нової сукні старі черевики? Ужгородці обговорюють ремонт набережної і порівнюють бордюри (ФОТО)
Початок робіт із заміни бруківки на пішохідній частині набережної Незалежності в Ужгороді активно обговорюють. Свого роду "каменем спотикання" стали бордюри: думки тих, хто виловлювався за те, щоб залишити старі, і тих, хто за встановлення нових, розділилися. Журналісти uzhgorod.net.ua вирішили піти на місце й подивитися, що ж відбувається на набережній, а також почути думку ужгородців.

 

Отже, із самого ранку на набережній знімали стару плитку і ставили нову. Так само з самого ранку спостерігають за роботами і активісти, і пересічні ужгородці, виходять вчителі зі школи, роблять фото- та відеорепортажі журналісти.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв спілкується з усіма, хто приходить і оглядає роботи. Одним показує, де знаходиться знятий бордюрний камінь – його частково вибрали і склали поруч із приміщенням, де колись був Укртелеком; іншим роз'яснює, чому з одного боку викладають нову гранітну плитку поруч із новими такими ж бордюрами, а з іншого – плитку поруч зі старим бордюрним каменем.

Біля нового гранітного бордюру нова плитка виглядає так:

Поруч зі старим бордюрним каменем вигляд зовсім інший:

Мешканці міста, які проходять повз, обговорюють роботи. Вчителі вийшли з гімназії на перерві й теж оглядають, як виглядатиме оновлена пішохідна частина набережної. З тим, що було, кажуть, не порівняти, ще тільки частинка викладена, а вже неймовірно гарно виглядає.

Робимо фото частини набережної, яка ще чекає на ремонт:

Сумний вигляд...

Жінки старшого віку підходять і розказують, що вони тут гуляють з онуками, що через розбиту стару бруківку не один раз діти падуть, спіткнувшись, та й стареньким незручно ходити... 

 

Ще одна ужгородка почула про ідею лишити старий бордюр і свариться: "Навіщо лишати старий бордюр? Він там не підходить! Це так, як би ви до нової сукні одягли старі стоптані черевики! Подивіться самі, як це виглядає убого!"

А так можна порівняти:

Інша думка – лишити старий бордюрний камінь – звучить з боку представників групи й Фейсбуці "Save Nabka". Міський голова Богдан Андріїв каже: "Ми пропонуємо так: настелити нову гранітну плиту на певному проміжку поряд зі старим бордюрним каменем, а на іншому – поряд із новим. І тоді громадськість зможе порівняти, як краще".

А поки що ужгородці вже можуть оцінювати. І, відверто кажучи, справді – до нової сукні старі черевики аж ніяк не пасують..

uzhgorod.net.ua

 

08 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів