Чи забезпечать гендерну рівність в Ужгороді?

Чи забезпечать гендерну рівність в Ужгороді?
На сесії Ужгородської міської ради 30 жовтня депутати більшістю голосів підтримали приєднання до Європейської Хартії рівності чоловіків та жінок у житті місцевих громад, тим самим задекларувавши готовність реалізувати зобов'язання, викладені у документі.

 

У Хартії, зокрема, йдеться, що "якщо ми хочемо створити суспільство, засноване на рівності, важливо, щоб місцеві та регіональні органи самоврядування повністю враховували ґендерний вимір у своїй політиці, організації роботи й у всій діяльності".

Саме тому на часі була участь жіноцтва. Зібрання, яке організувала громадська організація "Центр "Жіночі ініціативи", пройшло минулої суботи, 10 листопада, у Львові, з’їхалися на нього майже 50 учасників із шести областей - Львівської, Чернівецької, Закарпатської, Чернігівської, Вінницької, Волинської.

Головними спікерками на конференції були голова ГО "Центр "Жіночі перспективи" Любов Максимович, заступниця голови організації, психологиня Марта Чумало, адвокатка, головна юрисконсультка організації Галина Федькович.

Крім того присутніх попросили взяти участь в експрес-опитуванні, за яким одразу, оскільки результати отримали онлайн, проаналізували стан забезпечення ґендерної рівності, пріоритетні напрямки місцевих програм та проблеми їх виконання у зазначених вище областях.

Більше - за посиланням http://rada-uzhgorod.gov.ua/predstavnytsi-uzhgorodskoyi-mi…/

За матеріалами Ужгородської міськради

 

13 листопада 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів