8 харчових звичок закарпатців, що призводять до підвищення холестирину

8 харчових звичок закарпатців, що призводять до підвищення холестирину
Ми часто нехтуємо цими правилами харчування.

 

Ви не вживаєте корисні жири

Вживання їжі, що містить мононенасичені жири та поліненасичені жири, може запобігти підвищенню рівня "поганого" холестерину та тригліцеридів, а також підвищувати рівень "хорошого" холестерину. Слід додавати трохи оливкової або соняшникової олії до салату та овочів, оскільки вони є гарними джерелами мононенасичених жирів та поліненасичених жирів.

Ви обираєте найжирніший стейк

Слід замінити жирне м'ясо на шматок яловичини, що значно краще для вашого серця, надавайте перевагу пісним  видам м'яса. Найкраще випікати, варити, готувати в пароварці і на грилі. Необхідно також уникати м'яса органів (наприклад, печінки та нирок), які, як правило, мають високий вміст холестерину.

Недостатня кількість риби в раціоні

Деякі види риби - лосось, скумбрія, форель та оселедець,- містять більшу кількість омега-3 жирних кислот. Намагайтеся з'їсти порцію риби у вигляді 100 грамів щонайменше двічі на тиждень, переважно тієї, що містить високу кількість омега-3 жирних кислот. 

Недостатня кількість молочних продуктів у раціоні

Молочні продукти є найбагатшим джерелом кальцію, особливо твердий сир, що має найвищий рівень його концентрації. Включіть молоко, сир та йогурт з низьким вмістом жиру або знежиреним до вашого щоденного раціону.

Ви полюбляєте смажену їжу, випічку та готові продукти

Багато з цих продуктів містять трансжири.На упаковці ви не завжди виявите реальну кількість трансжирів: якщо їжа містить менше, ніж 0,5 грамів трансжирів на порцію, її можна помітити як "0" на упакуванні. Загальні продукти, які містять трансжири - це хлібобулочні вироби (печиво і торти), закуски (наприклад, мікрохвильовий попкорн), смажена їжа та маргарин. Спробуйте замінити олію та маргарин у рецептах на несолодке яблучне пюре або розтовчені банани.

У вашій дієті не вистачає легкозасвоюваної клітковини

Якщо ваш рівень холестирину вже високий, то їсти продукти, багаті на цей тип клітковини (квасоля, сочевиця, цільне зерно, овес, фрукти та овочі) дозволить вам легко знизити його рівень. Ці продукти видаляють холестирин із організму. Додайте фрукти та овочі до кожної страви та закуски, додавайте зверху до салатів з квасолею, і починайте свой ранок з вівсянки.

Ви вважаєте, що білкові шейки лише для фанатиків фітнесу

Білкові шейки - це не тільки вибір культуристів після інтенсивного сеансу тренування, білок молочної сироватки має таку ж користь для організму, як і молочні продукти. Під час дослідження, ті люди, котрі споживали білок молочної сироватки в якості добавки, успішно знижували в організмі рівень "поганого" холестирину і загальний його рівень.

Ви занадто часто вживаєте алкогольні напої

Вживання великої кількості алкоголю може підняти ваш рівень холестерину. Чоловіки можуть випивати не більше двох алкогольних напоїв на день, а жінки - лише один. І що ще краще, холестерин - це лише одна з багатьох нехороших речей, яких ви позбудетесь, якщо припинете вживати алкоголь, або, принаймі, значно скоротити його вживання.

Інформує UkrMedia.

 

01 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів