Які новорічні традиції у родинах відомих ужгородців?

Які новорічні традиції у родинах відомих ужгородців?
У ці дні хочеться вірити в казку та створювати атмосферу свята. А щоб це вдавалося ще краще – важливо мати якісь особливі традиції, які нададуть святу особливого значення. Які новорічні традиції мають відомі закарпатці – цікавилися журналісти Uzhgorod.net.ua.

 

Туризмознавець, професор УжНУ Федір Шандор:

"Щороку збираємося в новорічну ніч гучною компанією з рідними й варимо боґрач. Це не типова страва для святкового столу, але традицію підтримуємо вже роками".

Фотограф Наталія Павлик:

"Останніми роками в мене традиція специфічна – в новорічну ніч я працюю... Однак є й більш затишний та сімейний звичай: уже багато років поспіль ми з мамою робимо власноруч креативні прикраси для ялинки, віночки тощо.І, до речі, все частіше вигадуємо альтерантивні ялинки".

 

Депутат Закарпатської обласної ради Андрій Андріїв:

"У нашій сім'ї теж є своя традиція: верхів'я ялинки обов'язково встановлює голова сімейства. Новий рік зустрічаю виключно в сімейному колі: збираємося разом за святковим столом – дружина, донька з чоловіком, онучок. Це душевно і святково".

Начальник ГУ ДФС в Закарпатській області Олексій Петріченко: 

"Традиційно Новий рік ми зустрічаємо в  сімейному колі, близький людей. І це найкраща традиція!" 

Директор КП "Ужгородський муніципальний транспорт" Віталій Готра:

"Новий рік зустрічаю вже роками в компанії друзів. І маємо свою традицію: записуємо на папірцях бажання, спалюємо їх під бій курантів і випиваємо з келихом шампанського. Часто загадане здійснюється – напевно, головне вірити".

Президент СК «Спорт-Лідер» Євген Молнар:

"Новий рік – це завжди сімейне коло і затишок, головне – всіх зібрати й привітати. Зізнаюся: привітати всіх займає купу часу, доводиться поїздити, але насправді приємно, коли щиро вітаєш, даруєш подарунки і всі тобі радіють".

А які новорічні традиції маєте ви?

Uzhgorod.net.ua

Стежте за нашими новинами також у Фейсбуці та Інстаграмі.

 

28 грудня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів