В Ужгороді пройшов концерт до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва (ФОТО)

В Ужгороді пройшов концерт до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва (ФОТО)
Цьогорічний День працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначаємо у найскладніший за весь період незалежності України час. Окупанти, які підступно напали на нашу державу, ненавидять українську мову, культуру, хочуть знищити все українське. Проте як би ворог не намагався це зробити, у нього не вийшло це у минулому, не вийде і сьогодні. Україна, її мова, культура вистоять і житимуть.

 

Це підтверджує і концерт в Ужгородській школі мистецтв, що пройшов напередодні Попри те, що настрій не святковий, викладачі та вихованці закладу підготували чудову колоритну програму – виступ народного оркестру народних інструментів викладачів під керівництвом заслуженого артиста України Михайла Вігули, вокальні та танцювальні номери, також присутні мали змогу насолодитись грою віолончелістів, гітаристів, скрипалів, співом хору молодших класів.

Крім того, лунали коломийки, твори Шопена, «Мелодія» Скорика, українські народні пісні: «Гей, соколе», «Ой, під вишнею», «Ніч яка місячна», «Тече вода каламутна», «Ой, устану ранесенько». Представили й закарпатські танці «Карічка», «Турянський», «Березнянка». Завершив концертну програму фольклорний ансамбль «Музики».

Привітав колектив навчального закладу і міський голова Богдан Андріїв, подякував, що в такий непростий час війни продовжують плекати любов до мистецтва, поширюють її серед молоді. Додав, що духовність – також наша зброя, а митці підтримують духом наших захисників, завдяки яким такі зустрічі можуть відбуватися. Також Богдан Євстафійович подякував очільниці школи мистецтв Наталії Громовій, яка працює тут уже 43-й рік, всім викладачам, побажав миру, злагоди, натхнення, віри у нашу перемогу.

Із вітальним словом виступила й начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук, відзначила професіоналізм педагогів школи, у якій навчалась сама. Згадала хвилювання перед кожним виступом, гордість батьків, які дивилися на своїх дітей на сцені, викладачів – за вихованців. Алла Леонідівна  підкреслила, що колектив школи мистецтв виховує справжніх патріотів, духовно багату молодь. Побажала творчих здобутків дітям, викладачам – невпинної енергії, оптимізму, миру та нових успіхів.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

10 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів