«Легкоатлетична Ніка-2018»: визначилися кращі легкоатлетисти Закарпаття

«Легкоатлетична Ніка-2018»: визначилися кращі легкоатлетисти Закарпаття
24 січня в малому залі Закарпатської ОДА керівництво обласної федерації Закарпаття відзначило кращих легкоатлетів та тренерів нашої області.

 

Як повідомив віце-президент федерації легкої атлетики краю Анатолій Коломоєць за підсумками 2018 року обласна ФЛА залишається в кращій десятці України, посідаючи 9-у сходинку. Упродовж минулого року двоє наших легкоатлетів стали чемпіонами України, п’ятеро були в призерах, двоє атлетів взяли участь у чемпіонаті Європи, один – у чемпіонаті Світу. Щодо розбудови легкоатлетичної інфраструктури, то основним проектом стало будівництво легкоатлетичних доріжок, де вже встановлено покриття швейцарської фірми «Коніка». Загальна вартість робіт склала 18,5 мільйони гривень. Завдяки цьому стадіон отримає сертифікат ІААФ 2-ї категорії, що дозволить тут проводити змагання високого рівня.

Кращим спортсменом Закарпаття було визнано чемпіона України з гірського бігу вгору мукачівця Сергія Расчупкіна, також номінантами стали тячівець Андрій Гусар, який став четвертим на чемпіонаті України в залі та бронзовий призер чемпіонату України з гірського бігу ужгородський легкоатлет Павло Клим.

Кращою спортсменкою стала представниця Хустщини Олеся Дідоводюк, яка в 2018 році перемагала на чемпіонаті України на дистанції 5 км, переможниця Берлінського марафону та змагань в польському м. Замосць. Номінантами стали Наталія Расчупкіна – бронзова призерка чемпіонату України з гірського бігу та ужгородка Мирослава Цап срібна призерка чемпіонату країни серед юніорів з гірського бігу.

Кращим тренером було визнано Геннадія Будкевича,а в номінації "Почесний суддя" переміг Михайло Базега. У номінації «Юна надія Закарпаття» спеціальний приз отримала мукачівська легкоатлетка Евеліна Зенгел, а номінантом став ще один мукачівець Андрій Годьмаш. У номінації «Почесний мастерс» переможцями визнали сімейну пару з Ужгорода Олександра та Олену Тодорових, які взяли учать у Перечинському напівмарафоні, а також беруть участь у інших змаганнях.

Кращими легкоатлетичними змаганнями було визнано спортивне шоу «Стрибки під музику», яке відбулося 18 травня 2018 року на лівому березі Ужа біля ресторану «Уж-Венеція». У номінації «Кращий біговий клуб» переміг Ужгородський біговий клуб "Uzhgorod running club"

Також були названі спонсори Федереції легкої атлетики Закарпатської області. Усіх переможців та номінантів нагороджували кубками, спортивними костюмами та цінними подарунками голова обласної федерації легкої атлетики Олег Коновалов, перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Дуран, начальник управління молоді та спорту Віталій Ерфан, ветеран ФЛАЗО Ярослав Свида та інші почесні гості.

Uzhgorod.net

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів