Олександр Білак: "Ужгород має унікальну можливість брати участь у програмах транскордонного співробітництва"

Олександр Білак: "Ужгород має унікальну можливість брати участь у програмах транскордонного співробітництва"
Ужгород традиційно бере участь в економічних, туристичних, інвестиційних, у тому числі міжнародних форумах.

 

Обласний центр Закарпаття має дуже тісні контакти із містами ближнього зарубіжжя, бо межує з ЄС. Тому наше місто має унікальну можливість брати участь у програмах транскордонного співробітництва, сусідства і партнерства із Європейським Союзом, які фінансують реалізацію різних проектів саме в прикордонних регіонах, – зазначив на ХІІ Міжнародному форумі "Європа – Україна", що цими днями проходить у польському Жешуві, заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак.

Ужгород має два міста-побратими у Польщі – Кросно і Ярослав, з якими є позитивний досвід реалізації транскордонних проектів. На сьогодні обласний центр Закарпаття реалізовує два проекти у рамках програми "Польща-Білорусь-Україна 2014-2020", вони стосуються охорони здоров'я, а саме – обладнання медичних кабінетів в усіх школах та дошкільних закладах Ужгорода і водночас створення медичної інформаційної системи міста з використанням польського досвіду. Другий проект має сприяти покращенню умов транспортної інфраструктури для людей з інвалідністю.

Такі проекти, вважає Олександр Білак, корисні як для обміну досвідом, так і для залучення певних коштів міжнародної технічної допомоги та інвестицій.

До речі, Ужгород у рамках міжнародної співпраці реалізовуватиме цьогоріч не тільки ці 2 проекти. Ужгородська міська рада також є партнером у проектах щодо попередження надзвичайних ситуацій «Повені Уж» спільно з Басейновим управлінням водних ресурсів річки "Тиса", Ужгородським міжрайонним управлінням водних ресурсів та ГО «Екосфера», «Руйнуємо кордони через мистецтво» спільно зі словацьким містом Міхаловце; «Соціальна охорона здоров’я» спільно з Агенцією регіонального розвитку Кошице. У рамках ще одного проекту – створення мережі станцій для електромобілів у містах Івано-Франківськ, Ніредьгаза, Міхаловце – в Ужгороді буде встановлено 2 станції для електромобілів.

Джерело: Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 січня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів