Як зберегти молодість шкіри? Корисні поради

Як зберегти молодість шкіри? Корисні поради
Ми бажаємо завжди залишатися молодими. Як це зробити - читайте в матеріалі.

 

Навчіться управляти стресом

Кортизол, гормон стресу, при постійному виділенні не тільки накопичується в організмі, змінює структуру нейронів в мозку і підвищує апетит, але, насамперед, провокує запалення клітин і уповільнює обмін речовин у них. Тому дерматологи пов'язують акне і передчасні зморшки з хронічними нервовими розладами. 

Стежте за здоров'ям зубів

Жовтуваті зуби, неприємний подих і "звисаюча" шкіра в області щік і підборіддя - все це наслідки недбалого догляду за ротовою порожниною. Часто саме ці ознаки показують наш вік або навіть додають до нього зайві цифри. Про те, що чистити зуби потрібно двічі на день, ми знаємо ще з дитячого садка. Але про те, що робити це потрібно пастою і щіткою, придатними вашому типу і стану зубів, іноді забуваємо.

Зволожуйте шкіру

Щодня і без винятків! Навіть якщо у вас жирна шкіра, навіть якщо немає лущення, навіть якщо ви п'єте багато води. З віком навіть пружна шкіра стає тонкою. На рівні дерми товщають колагенові та еластичні волокна, їх розташування стає більш хаотичним, а процес регенерації сповільнюється. Тому шкіра починає змінювати колір і втрачати форму. Крім того, через нестачу вологи м'язи в області чола і підборіддя стискуються, утворюючи глибокі поперечні і поздовжні зморшки.

Спіть на шовковій постільній білизні

Шовк не даремно називають «другою шкірою». Ця дорогоцінна тканина складається на 97% з білків, на 3% - з жирів та восків, а також з 18 амінокислот, які позитивно впливають на метаболізм та регенерацію шкіри, попереджаючи процес її старіння. 

Робіть самомасаж

Користь самомасажу очевидна! По-перше, він покращує кровообіг, що, в свою чергу, тренує судини і насичує внутрішні органи киснем. Тому після такої «процедури» шкіра стає більш пружною і набуває здорового рум'яного кольору. Також щоденний самомасаж очищає від ороговілих лусочок і сторонніх частинок, що осідають в порах. 

Приймайте риб'ячий жир

Маски з риб'ячого жиру зволожують і тонізують шкіру, прискорюючи її регенерацію. Але щоб призупинити більш глобальні процеси старіння, мікроелемент потрібно приймати всередину. У такому разі ейкозапентаенова кислота, що міститься в риб'ячому жирі, допоможе розгладити дрібні зморшки і вирівняє тон шкіри.

Практикуйте йогу або медитацію

З віком наш мозок працює менш активно і втрачає свій обсяг, що призводить до втрати пам'яті та уваги. А що краще тонізує і концентрує, ніж йога і медитація? Причому, не важливо, активні чи пасивні. Наприклад, щоб висидіти в одному положенні навіть 20 хвилин, треба задіяти всі ресурси організму і максимально зосередитися на процесі. 

Джерело: Ukr.Media.

 

09 лютого 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів