На Закарпатті підсумували результати транскордонного співробітництва і намітили плани на найближчу перспективу

На Закарпатті підсумували результати транскордонного співробітництва і намітили плани на найближчу перспективу
У с.Нижнє Солотвино Ужгородського району в комплексі «Деренівська купіль» відбулась міжнародна заключна конференція програми «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна» на 2007-2013 рр. У її роботі взяли участь представники національних, регіональних та місцевих органів влади чотирьох країн та отримувачі грантів-бенефіціари з державного та приватного секторів.

 

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, вітаючи учасників конференції, повідомив, що проекти, які були реалізовані в області у 2007-2013 роках, стали доброю інвестицією у збереження культурної спадщини нашого краю, розвиток туризму, підприємництво, охорону здоров’я, безпеку населення, управління водними ресурсами та збереження лісу. Загалом у Закарпатській області було втілено понад 80 проектів на майже 26 млн євро.

У 2017 році відбулися два конкурси проектів вже нового періоду Програми на 2014 – 2020 роки. Планується реалізація п’яти великих інфраструктурних проектів на суму понад 10 млн євро. Зокрема, заплановано модернізацію дороги між нашою областю і Пряшівським краєм Словаччини, будівництво полігону твердих побутових відходів і заводу з переробки сміття в с.Яноші Берегівського району, будівництво дамби і берегоукріплення на р.Тиса, збереження лісів у прикордонній зоні зі Словаччиною, співпраця у сфері інформаційних технологій з Угорщиною. Також передбачено реалізацію 25-ти малих проектів на суму майже 9 млн євро.

 

Джерело: MOSKAL.IN.UA 

 

22 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів