Весну в Ужгородському університеті зустріли й по-французьки

Весну в Ужгородському університеті зустріли й по-французьки
Днями до УжНУ завітала французька весна. Студенти, що вивчають мову Мольєра, організували захід на честь Міжнародного дня франкофонії.

 

Святкували піснею, власною поезією та маленьким дефіле в знаменитому style parisien. Учасників і гостей чекав невеличкий екскурс у тонкощі французької гастрономії, а також смачні частування камамбером та круасанами.

Крім цього, кафедра французької мови та зарубіжної літератури дістала в подарунок 19 тлумачних словників «Larousse» 2019 року, за що окрема подяка французьким волонтерам, з якими співпрацюють студенти ФІФ. Завершили урочистості гімном франкофонії.

Як відомо, Україна впевнено рухається до плюралінгвізму. 2018–2019 роки присвячені французькій мові. У зв’язку з цим на всій території держави проводиться чимало заходів з метою популяризації французької.

Варто відзначити, що факультет іноземної філології не стоїть осторонь. Останнім часом низку заходів поповнили акція в центрі міста, візит першого радника посольства Франції в Україні Кристофа ле Ріголера, зустріч із представником ТОВ «Інтерфіл» та відкриття першого французького розмовного клубу з носіями мови, який відтепер збиратиметься щотижня.

Подаровані словники

Подаровані словники

Пишаємося ініціативністю нашого вишу, який не тільки рекламує одну зі своїх спеціальностей, а й відкриває величезний простір перспектив на майбутнє.

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

27 березня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів