Актуально для закарпатців: як приготувати 8 найкращих лимонадів у спеку

Актуально для закарпатців: як приготувати 8 найкращих лимонадів у спеку
Вода з лимоном – найкращий спосіб втамувати спрагу в спекотний день і зробити вітамінний вклад у свою красу. А прохолодні лимонади – це ще й дуже смачний спосіб подбати про своє добре самопочуття.

 

Домашній лимонад

home_lemonade.jpg (36.47 Kb)

Складники:

  • 1 апельсин
  • 2 лимони
  • 100 г цукру
  • 1 л води

Спосіб приготування:

Ретельно вимийте апельсин та лимони. Відріжте кілька скибок фруктів для прикрашання і покладіть їх у глек. 

Із решти фруктів витисніть сік, додайте до нього цукор та 100 мл теплої води. Розмішайте до повного розчинення цукру.

Перелийте у глек і додайте ще 900 мл води, розмішайте. Покладіть у келихи лід і налийте лимонад.

Американський лимонад

american_lemonade.jpg (75.27 Kb)

Складники:

  • 6-7 великих лимонів
  • 1,5 л питної води
  • cкибки лимона і гілочки м’яти для прикрашання

Спосіб приготування:

Ретельно вимийте лимони і зніміть цедру із 3 плодів. Витисніть сік з усіх лимонів. 

Влийте у каструлю воду, доведіть до кипіння та зніміть з вогню. 

Покладіть в окріп цедру, цукор та влийте сік. Охолодіть і поставте в холодильник на 6 годин. Процідіть, перелийте у глек із льодом, додайте скибки лимона та гілочки м’яти. 

Апельсиновий лимонад

orange_lemonade.jpg (16. Kb)

Складники:

  • 1,5 кг апельсинів
  • 4 лимони
  • 7 склянок газованої мінеральної води
  • ¼ склянки меду
  • 1 апельсин та 1 лимон для прикрашання
  • 4 гілочки м’яти для прикрашання
  • лід

Спосіб приготування:

Мінеральну воду охолодіть в холодильнику. Ретельно вимийте апельсини та лимони, витисніть з них сік. 

У великому глечику змішайте соки апельсинів і лимонів, додайте мед, розмішайте і поставте в холодильник охолоджуватися. 

Перед подаванням влийте мінеральну воду в глечик із соками та перемішайте. Наріжте 1 апельсин та 1 лимон кружечками і додайте в лимонад. Прикрасіть м’ятою, додайте лід і подавайте на стіл. 

Лимонадна шипучка

lemonade_shipuchka.jpg (38.98 Kb)

Складники:

  • 400 г цукру
  • 250 мл питної води
  • 1 ч.л. лимонної кислоти на кожну склянку цукру
  • 2 л газованої води
  • 3–4 лимони
  • великий пучок м’яти

Спосіб приготування:

У каструлі змішайте цукор, питну воду і лимонну кислоту. Доведіть до кипіння і варіть 7–10 хвилин.

3 лимони наріжте, покладіть у велику ємність і розімніть. Додайте м’яту (кілька гілочок відкладіть для прикрашання) і залийте гарячим сиропом. Остудіть до кімнатної температури і процідіть. 

Долийте газованої води і додайте свіжі скибки лимона і гілочки м’яти.

Малиновий лимонад

malyna_lemonade.jpg (247.35 Kb)

Складники:

  • 1 склянка малини
  • 1 лимон
  • 100 г цукру
  • 800 мл холодної води і ще 200 мл для сиропу
  • гілочки м’яти і ягоди малини для прикрашання
  • лід

Спосіб приготування:

Зваріть сироп із 200 мл води та цукру, зніміть з вогню. Покладіть у сироп ягоди малини і розчавіть їх. Процідіть сироп через сито, щоби відібрати кісточки, і остудіть.

Витисніть з лимона сік, додайте його до сиропу і влийте решту води. Подавайте лимонад із льодом, м’ятою та ягодами малини. 

Кавовий лимонад

coffee_lemonade.jpg (62.31 Kb)

Складники:

  • 35 г кави
  • 6 скибок лимона
  • кубики льоду
  • мелена кориця
  • мелена гвоздика
  • мелений мускатний горіх
  • 100 мл води
  • 100 г цукру

Спосіб приготування:

У каструлі розведіть цукор у воді, доведіть сироп до кипіння і поваріть 7–10 хвилин. 

Заваріть 1 літр кави улюбленим способом, додайте мелену корицю, гвоздику, мускатний горіх та 150 мл приготованого сиропу. Охолодіть. 

У келих покладіть лід та скибку лимона і залийте кавою. 

Грейпфрутовий лимонад

grapefruit-lemonade.jpg (105.74 Kb)

Складники:

  • 2,5 л мінеральної води без газу або питної води
  • 3–4 великих лимони
  • 2 рожеві грейпфрути
  • 1,5–2 склянки коричневого цукру
  • листочки м’яти для прикрашання

Спосіб приготування:

Ретельно вимийте лимони, наріжте і подрібніть у блендері. 

Приготуйте сироп: налийте в каструлю 2 склянки мінеральної води, всипте 1,5 склянки цукру і варіть на маленькому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру. Сироп остудіть. 

Подрібнені лимони залийте водою, додайте сироп і поставте в холодильник на 8–10 годин.

Лимонний настій вийміть з холодильника, перемішайте і процідіть через сито або марлю. 

Витисніть сік із грейпфрутів і додайте до лимонаду. Якщо напій не достатньо солодкий, додайте ще сиропу або меду. 

Налийте лимонад у глек, додайте листочки м’яти і тримайте в холодильнику до подавання на стіл. 

М’ятний лимонад

mint_lemonade2.jpg (67.58 Kb)

Складники:

  • пучок свіжої м’яти
  • 6 лимонів
  • 5 ст.л. цукру
  • 500 мл питної води

Спосіб приготування:

Витисніть сік із лимонів, а м’яту вимийте і просушіть. 

Покладіть у блендер м’яту, лимонний сік та цукор і змішайте все до однорідної суміші. 

Влийте воду і залиште настоюватися лимонад одну годину.

krasainfo.com

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів