Закарпатські спортсмени з зимових видів спорту і збір провели, дітей від пожежі врятували

Закарпатські спортсмени з зимових видів спорту і збір провели, дітей від пожежі врятували
Як говорить відоме прислів’я – готуй сани до зими влітку, тож і наші спортсмени гірськолижники та сноубордисти розпочали підготовку до нового сезону. З 16 по 25 червня на базі готелю «Віссон», біля с.Кострино відбувся перший літній навчально-тренувальний збір наших спортсменів з зимових видів спорту під орудою досвідченого наставника Яна Чернея. Серед них і учасник олімпійських ігор в південнокорейському Пхьончхані Іван Ковбаснюк. Окрім нього, тренувальний цикл підготовки провели Віталій Айб, Левко Цібеленко брати Євген та Максим Швайгери, Надія Гапатин, Анастасія Мацола.

 

Як зауважив наставник спортсменів Ян Черней, що хлопці та дівчата інтенсивно відпрацювали – кожного дня були триразові тренування – до обіду гімнастичні вправи, далі їзда на велосипедах, а згодом робота зі штангою та грали в футбол чи волейбол. На жаль, тренувальний процес нашим спортсменам довелося завершити раніше на 4 дні через форс-мажорні обставини. Ось, що розповів наставник Ян Черней про надзвичайну ситуацію, яка трапилася ви готелі «Віссон»: « Зранку, 24 червня Іван Ковбаснюк мав їхати до свого тренера у справах, тож встав трохи раніше, щоб розбудити його. Виходжу на двір, аж раптом із головного корпусу готелю (спортсмени мешкали в окремому будиночку ) з-під стріхи помітив вогонь. А там якраз оселилися біля 70 дітей із Запоріжжя, які приїхали відпочивати на Закарпаття». Не гаючи ані секунди, всіх розбудив і швидко кинулися до головного приміщення по ходу піднімаючи зі сну увесь персонал готелю. Хлопці захопили з собою вогнегасники й вміло організували евакуацію дітей, які ще будучи напівсонними до кінця не усвідомлювали, що їм загрожує смертельна небезпека. Хвала Богу, всіх вивели на вулицю, винесли також цінні речі з готелю, дочекалися приїзду пожежного розрахунку й спільними зусиллями почали гасити пожежу. Певен, якби побачив пожежу пізніше на хвилин 20, то могли б бути дуже серйозні наслідки для здоров’я дітей».

«Щодо планів спортивних,– додав Я.Черней, – то невдовзі на спортсменів чекає другий літній збір, запланований з 9 по 19 липня, бо вже 21 липня Іван Ковбаснюк та Левко Цібеленко їдуть на збіртПівденної Америки, в Чілі. З рештою атлетів проведемо ще третій збір, а потім плануємо збір в швейцарських Альпах з 16 по 26 серпня».

Роман СЕНИШИН

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 червня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів