Закарпатські пенсіонери зможуть оформляти пенсію, не виходячи з дому

Закарпатські пенсіонери зможуть оформляти пенсію, не виходячи з дому
Про те, як закарпатські пенсіонери зможуть з власних помешкань оформляти собі пенсію, розповіли сьогодні на брифінгу в Закарпатській ОДА.

 

Нагадаємо, як розповіла сьогодні на брифінгу начальниця головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек, в Україні наразі триває запровадження нового сучасного сервісу від Пенсійного фонду.

Йдеться про призначення пенсії в «один дотик» — це складова цілої системи надання послуг у сфері пенсійного забезпечення в електронній формі («Е-ПЕНСІЯ»). «Ця система включає заходи з переведення в електронну форму надання послуг та організацію обміну даними з державними реєстрами для зменшення паперового документообігу при наданні послуг», - прозвучало на брифінгу.

Читайте більше: Як на Закарпатті впроваджують «Е-пенсію», розповіли на брифінгу в ОДА

Наступний етап впровадження системи «Е-пенсія» — створення мобільного додатку, що дозволить отримувати доступ до ресурсів вебпорталу електронних послуг Фонду з мобільних пристроїв (смартфона, планшета).

«Новий сервіс дозволяє особі призначити пенсію, не виходячи з дому, відвідавши сервісний центр Пенсійного фонду тільки для проведення ідентифікації особи», - уточнила А. Пентек.

Коли запрацює новий мобільний додаток – поки терміни не названі, але очевидно, що він має бути зручним. Щоправда, чи всі пенсіонери мають, а головне – користуються – пленшетами й ноутбуками?

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів