Як на Закарпатті впроваджують «Е-пенсію», розповіли на брифінгу в ОДА

Як на Закарпатті впроваджують «Е-пенсію», розповіли на брифінгу в ОДА
З липня цього року Пенсійний фонд України запровадив нову модель звернення громадян за призначенням пенсії через вебпортал електронних послуг Фонду - в «один дотик». Це є першим етапом впровадження системи «Е-пенсія». Про це сьогодні на брифінгу в Закарпатській ОДА розповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастаія Пентек.

 

Як прозвучало під час брифінгу, для того, щоб призначити пенсію через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, особі необхідно:

-         авторизуватись в особистому кабінеті на вебпорталі https://portal.pfu.gov.ua за допомогою електронного цифрового підпису;

-         у розділі особистого кабінету «Заява на призначення пенсії завантажити весь пакет необхідних для призначення пенсії документів сканованому вигляді;

-         підписати звернення електронним цифровим підписом та надісла його до підсистеми «Звернення»;

Як уточнили на брифінгу, додавати документи (у разі потреби) можна протягом трьох місяців. І на це треба звернути особливу увагу, щоб не прострочити термін!

Користувачі вебпорталу отримуватимуть повідомлення про прийняття документів, хід їх опрацювання і про призначену пенсію.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 серпня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів