В Ужгороді пройшла перша дегустація пряників (ФОТО)

В Ужгороді пройшла перша дегустація пряників (ФОТО)
Перша дегустація пряників в Ужгороді: як у місті готуються до фестивалю пряників.

 

В мукачівському та ужгородському замках зберігаються штампи для пряників, каже експерт з туризму Федір Шандор. А бренд «Закарпатський пряник» запросив на першу на Закарпатті дегустацію своїх солодких виробів напередодні фестивалю пряників, – пише Varosh.

– Пряники на Закарпатті з’явилися завдяки швабам з Нюрнберга. Називалися вони трьома словами – мийзешколач, лебкухен або пряники. На дегустації від «Закарпатського пряника» та й загалом від виробника вже можна скуштувати пряники з мигдалем з мигдалевого тіста – вони присвячені Святому Мартину. Їдять їх з молодим вином. Також – пряники із закарпатським фундуком. Унікальний пряник – з корицею та яблуком, який схожий на тістечко. Знаменитий новорічний пряник, з цитрусовими і з цедрою, – каже Федір Шандор.

gal-66258

gal-66270

gal-66278

gal-66266

gal-66254

gal-66262

gal-66234

gal-66238

gal-66242

gal-66246

gal-66250

Відтепер дегустацію можна відвідати як на фабриці «Закарпатський пряник», так і замовити її на виїзд.

Що ж до фестивалю пряників в Ужгороді, то він пройде 13-15 грудня. Його ми проанонсуємо додатково.

Varosh

 

13 листопада 2019р.
Çàãðóçêà...

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*