Олексій Гетманенко: «За 10 років вміст солі в Тисі підвищився в чотири рази»

Олексій Гетманенко: «За 10 років вміст солі в Тисі підвищився в чотири рази»
Шокуючі цифри засоленості Тиси назвав сьогодні під час стартової конференції проєкту «Екологічна оцінка можливостей відновлення природних ресурсів у Солотвино з метою запобігання подальшому забрудненню басейну Верхньої Тиси через підготовку комплексної системи моніторингу РЕВІТАЛ1» заступник голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко.

 

Він привітав учасників конференції, а також наголосив на важливості вирішення проблеми Солотвина:  

«Вміст солі в Тисі за останні 10 років збільшився в чотири рази, враховуючи, що воду з Тиси беруть чотири країни, то це вкрай важлива проблема справді для багатьох».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Михало Рівіс: «Майже мільйон євро виділив Євросоюз на вивчення ситуації в Солотвині»

О. Гетманенко нагадав, що ситуацію в Солотвині визнано надзвичайною ситуацією державного рівня, що, крім забруднення сіллю підземних та поверхневих вод в Солотвині, йдеться й про утворення карстових проваль, які можуть призвести до каскадних руйнувань на території всього селища. Було проведено оцінку ризиків, а також розроблені різні сценарії та пакети варіантів виходу. «Ревітал 1 це один із варіантів виходу з ситуації і один із перших кроків. Ситуація в Солотвині – проблема державного масштабу, впоратися самостійно з нею область не може», - додав Гетманенко.    

Uzhgorod.net.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Солотвині під землю запустять спеціального робота для збору інформації

Наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 листопада 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів