Конфітюр або леквар – лавандовий, трояндовий, смерековий – хобі закарпатців на карантині
Коронавірус виділив час для нових гастрономічних експериментів – для файного лекваря чи меду, – пише Varosh.
Федір Шандор, президент Закарпатської туристичної організації, теж впровадив у своїй роботі карантинну моду на конфітюр. Власне, він проводить навчання для учасників бойових дій у рамках проєкту “Україна-Норвегія”. Навчання відбувається при кафедрі соціології і соціальної роботи на факультеті суспільних наук Ужгородського національного університету. До речі, на кожному курсі – по 30 учасників, це вже був п’ятий набір. По завершенню учасники одержують державні атестаційні сертифікати. І, власне, коли карантин призупинив очне студіювання, Шандор надихнув своїх підопічних, під час карантинної бездіяльності, робити конфітюри. Кульбабовий мед, леквар – смерековий, трояндовий, бузиновий.
Трояндовий конфітюр, кульбабовий мед
«Я дав курсантам задачу: кульбабовий мед. Якраз був час кульбаби, вони почали творити і надсилати фото результатів. Далі кажу: от свіжі шишки на смереці, робіть конфітюр. Вони позбирали молоду смереку, зробили. Далі троянда зацвіла, і теж зробили».
Із шишок сосни)
Цього року на Закарпатті з’явилися і власні лавандовий та трояндовий конфітюри. “Лавандова гора”, що на Перечинщині, випустила фантастичну лінійку лавандового та трояндового лекварів.
Varosh
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
-->
До теми
- Закарпатський леквар – культурна спадщина України (ВІДЕО)
- Закарпатський сливовий леквар внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини України
- Сливковий лекварь: на Закарпатті розпочався сезон заготівлі традиційних ласощів
- Закарпаття долучилося до Всеукраїнського дня молитви за сиріт
- Непекельна «смола»: на Закарпатті кулінарна традиція варіння леквару – туристична принада
- Ужгород. Усі виручені на ярмарку хенд-мейду кошти витратять на благодійність
- Автора кращого сливового леквару визначали у закарпатській Гечі
- "Віддай спідницю! Я перша її помітила!"
- Випити доброго вина на фесті в Ужгороді можна буде і 1 Травня
- Бути чистим: ужгородка розкрила всі секрети миловаріння
- Малеча з Ужгородщини та Словаччини робила лісові ялинкові прикраси
До цієї новини немає коментарів