Як приготувати ідеальну сирну запіканку — ось декілька секретів
Унікальність запіканки з сиру не лише в смаку, а в неабиякому рецепті приготування. Однак, незважаючи на простоту техніки, більшість господинь замість пишної з рум'яною скоринкою запіканки, у результаті отримують позбавлену форми і апетитного вигляду масу. І це при тому, що діяли вони строго за рецептом. Але в чому тоді підступ, і в чому ж криються секрети приготування ідеальної запіканки, яка сподобається навіть діткам?
1. Сир — основний інгредієнт запіканки, який в обов'язковому порядку повинен бути свіжим і натуральним, тому при його покупці у вигляді брикетів, необхідно дивитися на терміни. При цьому, якщо термін зберігання сиру більше 7 днів, то це говорить про його "штучність", і купувати даний продукт не варто.
Тим покупцям, які звикли за кисломолочною продукцією відправлятися на ринок, де сир на вагу реалізують без вказівки терміну виробництва, потрібно орієнтуватися на колір і запах сиру. Дріжджовий і кислий запах, а також обвітреність, розкажуть про несвіжість;
2. Сир завжди потрібно попередньо протирати через сито, щоб у ньому не залишилося грудочок і маса наситилася киснем — це дасть уже готовій запіканці ту саму легкість. При цьому замінювати сито блендером не потрібно, оскільки він не дасть такого ефекту. Блендером же можна скористатися для розмішування сирної маси, але не для "протирання" сиру;
3. Досвідчені кулінари рекомендують не додавати в процесі замішування своєрідної заготівельної сирної маси борошно або манку. Без цих інгредієнтів запіканка більш ніжна, м'яка і пориста;
4. Температурний режим у духовці — ключовий момент. І в момент, коли потрібно виставити градуси, не слід покладатися на домисли. В процесі випікання запіканки, важливо слідувати рецепту і необхідному температурному режиму. Класична сирна запіканка запікається тільки при температурі 190 градусів 45 хвилин.
5. Начинка теж має значення. Наприклад, якщо запіканка буде з гарбузом або вишнею, то варто врахувати той факт, що з ягід і фруктів буде випаровуватися волога. За рахунок вологи, час приготування слід збільшити на 10 хвилин, інформує Ukr.Media.
-->
До теми
- Патрульна поліція Закарпаття наголошує водіям на дотриманні правил дорожнього руху!
- Прості звички, які можуть врятувати життя - поради від закарпатських патрульних
- Як часто можна робити масаж: це потрібно знати всім
- Гроші на картку від супермаркету: закарпатців попереджають про нову шахрайську схему
- Закарпатські патрульні нагадали про дії велосипедиста під час проїзду пішохідних переходів
- Коли та як садити зелень у відкритому ґрунті
- Донатити на захист України: рекомендації від кіберполіції, як не стати жертвою шахраїв
- Як прати фіранки, щоб їх не довелося прасувати: 6 простих правил
- Закарпатські патрульні нагадують про кілька простих звичок, які можуть врятувати життя
- Три косметичні засоби, які ви швидше за все використовуєте неправильно
- Як припинити весь час думати про погане: шість дієвих практик
- Як варити смачний рис: способи і пропорції для різних видів крупи
- Що можна і не можна готувати в алюмінієвому посуді?
- Патрульна поліція нагадує: за певних умов у випадку ДТП можна заповнити європротокол
- Чому хліб потрібно починати різати посередині: неочікуване пояснення — але це дійсно практично
- Поліція Закарпаття нагадує: будьте обачні при купівлі дороговартісних товарів із-за кордону
- Як правильно заводити автомобіль в мороз: всі поради, які потрібно знати
- Як правильно розвантажити організм після свят: основні правила
- Як подолати в собі нерішучість і страх: 8 способів стати впевненою людиною
- 10 продуктів, за допомогою яких дійсно можна зміцнити імунітет
До цієї новини немає коментарів