Як приготувати ідеальну сирну запіканку — ось декілька секретів
Унікальність запіканки з сиру не лише в смаку, а в неабиякому рецепті приготування. Однак, незважаючи на простоту техніки, більшість господинь замість пишної з рум'яною скоринкою запіканки, у результаті отримують позбавлену форми і апетитного вигляду масу. І це при тому, що діяли вони строго за рецептом. Але в чому тоді підступ, і в чому ж криються секрети приготування ідеальної запіканки, яка сподобається навіть діткам?
1. Сир — основний інгредієнт запіканки, який в обов'язковому порядку повинен бути свіжим і натуральним, тому при його покупці у вигляді брикетів, необхідно дивитися на терміни. При цьому, якщо термін зберігання сиру більше 7 днів, то це говорить про його "штучність", і купувати даний продукт не варто.
Тим покупцям, які звикли за кисломолочною продукцією відправлятися на ринок, де сир на вагу реалізують без вказівки терміну виробництва, потрібно орієнтуватися на колір і запах сиру. Дріжджовий і кислий запах, а також обвітреність, розкажуть про несвіжість;
2. Сир завжди потрібно попередньо протирати через сито, щоб у ньому не залишилося грудочок і маса наситилася киснем — це дасть уже готовій запіканці ту саму легкість. При цьому замінювати сито блендером не потрібно, оскільки він не дасть такого ефекту. Блендером же можна скористатися для розмішування сирної маси, але не для "протирання" сиру;
3. Досвідчені кулінари рекомендують не додавати в процесі замішування своєрідної заготівельної сирної маси борошно або манку. Без цих інгредієнтів запіканка більш ніжна, м'яка і пориста;
4. Температурний режим у духовці — ключовий момент. І в момент, коли потрібно виставити градуси, не слід покладатися на домисли. В процесі випікання запіканки, важливо слідувати рецепту і необхідному температурному режиму. Класична сирна запіканка запікається тільки при температурі 190 градусів 45 хвилин.
5. Начинка теж має значення. Наприклад, якщо запіканка буде з гарбузом або вишнею, то варто врахувати той факт, що з ягід і фруктів буде випаровуватися волога. За рахунок вологи, час приготування слід збільшити на 10 хвилин, інформує Ukr.Media.
До теми
- Де найчастіше треба пилососити: п'ять місць, про які забуваємо
- Поради закарпатських патрульних водіям під час проїзду перехресть
- Патрульні Закарпаття звертають увагу водіїв на безпеку на дорозі в морозну погоду
- Що обов’язково потрібно зробити з автомобілем перед зимовим сезоном
- Як правильно підготувати авто до зими — поради закарпатських патрульних
- Час «перевзути» авто, радить поліція
- Як обрати тональний крем онлайн і не прогадати: поради, які варто врахувати
- Чому при засолюванні сала та квашеної капусти не можна використовувати йодовану сіль
- Кіберполіція застерігає закарпатців від шахрайств у популярному месенджері
- Поради щодо вибору вуличних меблів, які варто врахувати
- Що має бути у тривожній валізі та аптечці - поради ДСНС
- Як працює електронний рецепт на лікарські засоби під час воєнного стану?
- Кіберполіція та Державна податкова служба попереджають про фейкові листи з шкідливим програмним забезпеченням
- Закарпатські патрульні дають поради, як убезпечити себе від телефонного шахрайства
- Поліцейські Закарпаття попереджають про шахрайську схему «Соцвиплати під час війни»: як себе вберегти
- Патрульна поліція Закарпаття: не залишайте дітей і тварин під час спеки в автомобілі!
- Закарпатські патрульні нагадують батькам правила безпечної поведінки для дітей під час канікул
- Патрульна поліція Закарпаття нагадує, що під час спеки не можна залишати в автомобілі дітей і тварин
- Закарпатські патрульні нагадують велосипедистам про дії під час проїзду пішохідних переходів
- Вихідні, відпустки та тривала відсутність вдома — закарпатські патрульні зібрали кілька порад, як подбати про безпеку житла в такий період
До цієї новини немає коментарів