Як приготувати ідеальну сирну запіканку — ось декілька секретів

Унікальність запіканки з сиру не лише в смаку, а в неабиякому рецепті приготування. Однак, незважаючи на простоту техніки, більшість господинь замість пишної з рум'яною скоринкою запіканки, у результаті отримують позбавлену форми і апетитного вигляду масу. І це при тому, що діяли вони строго за рецептом. Але в чому тоді підступ, і в чому ж криються секрети приготування ідеальної запіканки, яка сподобається навіть діткам?
1. Сир — основний інгредієнт запіканки, який в обов'язковому порядку повинен бути свіжим і натуральним, тому при його покупці у вигляді брикетів, необхідно дивитися на терміни. При цьому, якщо термін зберігання сиру більше 7 днів, то це говорить про його "штучність", і купувати даний продукт не варто.
Тим покупцям, які звикли за кисломолочною продукцією відправлятися на ринок, де сир на вагу реалізують без вказівки терміну виробництва, потрібно орієнтуватися на колір і запах сиру. Дріжджовий і кислий запах, а також обвітреність, розкажуть про несвіжість;
2. Сир завжди потрібно попередньо протирати через сито, щоб у ньому не залишилося грудочок і маса наситилася киснем — це дасть уже готовій запіканці ту саму легкість. При цьому замінювати сито блендером не потрібно, оскільки він не дасть такого ефекту. Блендером же можна скористатися для розмішування сирної маси, але не для "протирання" сиру;
3. Досвідчені кулінари рекомендують не додавати в процесі замішування своєрідної заготівельної сирної маси борошно або манку. Без цих інгредієнтів запіканка більш ніжна, м'яка і пориста;
4. Температурний режим у духовці — ключовий момент. І в момент, коли потрібно виставити градуси, не слід покладатися на домисли. В процесі випікання запіканки, важливо слідувати рецепту і необхідному температурному режиму. Класична сирна запіканка запікається тільки при температурі 190 градусів 45 хвилин.
5. Начинка теж має значення. Наприклад, якщо запіканка буде з гарбузом або вишнею, то варто врахувати той факт, що з ягід і фруктів буде випаровуватися волога. За рахунок вологи, час приготування слід збільшити на 10 хвилин, інформує Ukr.Media.
До теми
- Жіноча шпаргалка: як правильно доглядати за довгим волоссям
- Ефективні олії для шкіри, яка потребує зволоження та правила нанесення
- Економне новорічне меню для дорослих і дітей з простих продуктів
- Закарпаткам - про модні тренди. Що носити і як обирати? (ВІДЕО)
- "Смачні" поради закарпатцям: Як не перевантажити організм під час свят та залишатися у доброму гуморі
- Ґлінтвейн по-закарпатськи: місцеві винороби поділились цікавими рецептами (ФОТО)
- Замість дорогих десертів: шоколадний торт з вишневою начинкою
- Домашній спа-салон для омолодження шкіри рук: 5 засобів від зморшок і пігментних плям
- Чи варто заводити домашніх тварин і як про них піклуватися?
- Сад узимку: у чому користь снігозатримання, та як його проводити
- Як цікаво прикрасити десерт — 10 найпопулярніших способів
- 5 ефективних способів, щоб прискорити метаболізм взимку
- Жіноча шпаргалка: проблеми, з якими жінки звертаються до косметолога під час холодів
- Господині, зберігайте: торт зі сметанним кремом, горіхами і чорносливом без випічки
- «Щоденник здоров’я». сезон ГРВІ та пандемія коронавірусу (ВІДЕО)
- 5 головних помилок при малюванні стрілок, як візуально зменшують очі
- Водіям на замітку: як правильно користуватися кондиціонером взимку?
- Ужгородець поділився секретами ловлі окуня на джиг-спінінг (ВІДЕО)
- Тонкощі зимового макіяжу, які вбережуть вашу шкіру від негативних наслідків погоди
- «Про жіночу красу та здоров’я»: користь і шкода від процедури відбілювання зубів
До цієї новини немає коментарів