Ужгород отримав можливість залучати значні фінансові ресурси в рамках міжнародної технічної допомоги

Ужгород отримав можливість залучати значні фінансові ресурси в рамках міжнародної технічної допомоги
Розпочався викнком УЖгородської міської ради

 

 

Сьогодні – чергове засідання виконавчого комітету Ужгородської міськради, члени виконкому зібралися вперше у новому складі. Після того, як підтримали порядок денний, перейшли до розгляду питань.

Найперше підтримали Програму розвитку транскордонного співробітництва та підтримки імплементації проєктів міжнародної технічної допомоги в м. Ужгород на 2023-2027 роки. Документ ще внесуть на розгляд сесії міськради.

Програма спрямована на сприяння економічному, соціальному, культурному розвитку прикордонних територій та активізацію всебічного транскордонного співробітництва із сусідніми країнами на регіональному та місцевому рівнях; розширення партнерських стосунків з містами-побратимами, з міжнародними організаціями, інституціями в сфері міжнародної технічної допомоги, розвиток співробітництва у рамках єврорегіонів; проведення Днів добросусідства, а також міжнародних заходів, приурочених до святкування Дня Європи в Україні.

Транскордонне співробітництво надає додаткові інструменти для впровадження проєктів у сфері інфраструктури, туризму, транспорту, культури, охорони довкілля, посилення економічних зв’язків та бізнес-активності. Також це підготовка та розробка проєктів в рамках операційних програм прикордонного співробітництва європейського інструменту сусідства.

Завдяки цьому Ужгород може отримати значні фінансові ресурси в рамках міжнародної технічної допомоги. Це означає, що за умови системного підходу до розвитку транскордонної співпраці завдяки реалізації Програми та інтенсивної роботи з міжнародними фондами, місто матиме можливість залучити необхідні кошти міжнародної технічної допомоги для вирішення проблем в пріоритетних сферах його розвитку.

Фінансування на 5 років передбачено у сумі 8 млн 160 тис. грн.

 

14 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів