Тонни сміття забруднюють Тису, загрожуючи екологічною катастрофою (ВІДЕО)

Тонни сміття забруднюють Тису, загрожуючи екологічною катастрофою (ВІДЕО)
Тисячі тонн пластикових відходів потрапляють у води Тиси, які беруть початок у Карпатах на заході України та протікають через Румунію, Словаччину, Угорщину та Сербію в Дунай, повідомляє Seznam Zpravy.

 

Відео можна переглянути у матеріалі за посиланням.

"Забруднення надходить в основному з-за кордону: України, Румунії та Словаччини", - говорить Іштван Ланг, генеральний директор Угорського національного управління водних ресурсів.

«У 2020 році ми вивезли з річки 2600 кубометрів відходів. Чесно кажучи, у річці були угорські пляшки. Це означає, що ми не несемо відповідальності за поточну ситуацію. Але усунення причин забруднення в будь-якому випадку є міжнародною справою. І особливо в Україні у них велика проблема з поводженням з відходами ", - вважає він. Угорський уряд багато років намагався вирішити цю проблему із сусідами.

"Минулого року президент Угорщини звернувся до своїх колег у двох випадках. Українська сторона відповіла, що розуміє проблему, і водночас вибачилася. Вона також щось пообіцяла, але не зробила нічого принципового для послідовного вирішення проблеми", - говорить Чаба Коросі з офісу президента Угорщини.

У вступному матеріалі знято кілька незаконних сміттєзвалищ у Закарпатській області України.

Наприклад, поблизу міста Берегово на українсько-угорському кордоні, ще одне - біля міста Рахів.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів