В Ужгороді презентували посібник "Виховання в учнів культури сортування побутових відходів" (ВІДЕО)

В Ужгороді презентували посібник "Виховання в учнів культури сортування побутових відходів" (ВІДЕО)
Планують запровадити обов’язкове навчання з сортування сміття в школах.

 

«Виховання в учнів культури сортування побутових відходів» – в прес-центрі Закарпатської ОДА презентували методичний посібник для вчителів, розроблений з метою впровадження в школах Закарпаття уроків сортування та відповідального поводження з твердими побутовими відходами.

Захід провели в рамках реалізації обласної програми охорони навколишнього природного середовища на 2021-2023 роки в частині проведення еколого-просвітницької діяльності.

Навчання учнів сортуванню сміття маю бути в шкільній програмі на постійній основі. Це основний захід, що дасть змогу виховати покоління людей, які розумітимуть важливість сортування побутових відходів. Методичний посібник – лише перший крок у вирішенні проблеми.

До написання посібника були залучені вчителі-практики та відповідні організації, що мають досвід сфері екології. Результатом спільної роботи став практичний посібник для учнів загальноосвітніх шкіл.

На 3 березня запланували організацію обласного вебінару-практикуму, де автори підручника дадуть бажаючим педагогам практичні поради та поділяться досвідом. Також важливою є взаємодія з бізнесом у сміттєпереробній сфері, каже керівник Михайло Данканич.

Забирати сортовані відходи повинен відповідний транспорт, що окремо забиратиме кожен різновид сміття.

М-студіо

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів