Майже 70 тисяч вимушених переселенців поселили на Закарпатті

Майже 70 тисяч вимушених переселенців поселили на Закарпатті
Майже 70 тисяч вимушених переселенців поселили на Закарпатті з 24 лютого. Про це 7 березня на брифінгу повідомив голова обласної військової адміністрації Віктор Микита. Водночас міський голова Ужгорода Богдан Андріїв розповів, що в обласному центрі для тимчасового проживання залишилися близько 5-ти тисяч людей.

 

 

"Ми забезпечили їхнє проживання та харчування на місцях, де проживають вимушені переселенці, це наші школи, дошкільні навчальні заклади, силами фізичних осіб підприємців, які там працюють у тих закладах, там також налагоджено цих осіб, які там проживають. Велика потреба зараз — це матраци, постільна білизна та продукти харчування. Саме тому я вкотре звертаюся до ужгородців, хто має ще якісь запаси цих матраців і вони не потрібні, будь ласка, приносьте до нас у “Совине гніздо” та до наших навчальних закладів — школи №2, №6, №10, №11, гімназія та НВК “Гармонія”, — повідомив Богдан Андріїв.

Всі, хто поселився в Ужгороді та потребує допомоги може безкоштовно харчуватися в колишньому ресторані "Дельфін". За словами Богдана Андріїва, з міського бюджету на це виділили 500 тисяч гривень. Це для закупівлі продуктів підприємцями, також туди їжу частково привозять з отриманої гуманітарної допомоги. Щодня з 9:00 до 22:00 години там годують близько 5 тисяч людей. Працюють на місці волонтери.

Суспільне Закарпаття

 

 

07 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів