Вимушені переселенці, які працевлаштувалися в Ужгороді: "Аби економіка не зупинялася"

Вимушені переселенці, які працевлаштувалися в Ужгороді: "Аби економіка не зупинялася"
64 людини, які приїхали з інших областей на Закарпаття, звернулися у пошуках роботи до обласного центру зайнятості станом на 17 березня. Про це Суспільному повідомив директор центру Юрій Фущич.

 

За його словами, двох людей вже працевлаштували. Водночас підприємці Ужгорода також викладають оголошення вільних вакансій та працевлаштовують вимушених переселенців.

Декораторкою тістечок працює вимушена переселенка з Вишгорода Київської області Євгенія Зінчук. Вона влаштувалася на роботу в Ужгороді більше двох тижнів тому. Раніше Євгенія працювала логісткою.

"Дивилася по оголошеннях, по закладах. Адже розумію, що логістика зараз стала, особлива та, де я працювала — міжнародна: ні експорту, ні імпорту зараз нема. І я почала шукати, що вмію та можу. А це я люблю — вдома часто торти пекла, навіть бувало на замовлення пекла. Тобто для мене це все близько. Особисто для мене — це фінансова підтримка, ми ж тут не у свій будинок приїхали, і не маємо, що їсти та у що одягнутися, треба якісь гроші. А для країни — не зупиняється економіка, ми надалі її розвиваємо. Ідуть податки державі", — каже жінка.

На роботу в свою кондитерську ужгородський підприємець Валентин Штефаньо взяв двох вимушених переселенок.

"Одна з Києва, а друга з Сум. Є наразі ще декілька вакансій, ми виставили їх на Work.ua. Співбесіди проходять, спілкуємося. Щоб люди не сиділи вдома без діла, а це також наганяє депресію. Ми в цьому напрямку працювати, рухати економіку, щоб життя продовжувалося", — розповів власник кондитерської.

Перукаркою 6 років в Києві працювала Еммануелла Халев. В Ужгород вона приїхала 2 березня та одразу почала шукати роботу.

"Я побачила оголошення: потрібен перукар. Директорка взяла мене на роботу одразу. Каже: "Вакансія є — приходь". Я принесла інструменти та почала працювати. Людей приходить багато. Я рада, що в тилу ми можемо поповнювати казну, аби піднімати армію, нашу економіку", — відзначила жінка.

Власниця перукарні Анна Губан розповіла, що до них на роботу прийшли двоє вимушених переселенців: "Приблизно півтори-два тижні тому вони прийшли й заробляють. Я дуже це схвалюю, що люди приїжджають й одразу приступають до роботи, а не сидять та чекають допомоги. Мої перукарі — хороші майстри, дуже старанно працюють".

Суспільне Закарпаття

 

18 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів