ЄС офіційно оголосив про схвалення шостого пакету санкцій проти росії

ЄС офіційно оголосив про схвалення шостого пакету санкцій проти росії
Пакет передбачає відмову країн ЄС від імпорту російської нафти протягом 6 місяців, від імпорту нафтопродуктів – протягом 8 місяців.

 

Детальніше:

  • Нафтове ембарго. Воно запрацює для сирої нафти через 6 місяців, а для нафтопродуктів через 8 місяців. Винятки отримають Болгарія та Хорватія, також під санкції не потрапить нафта, яка постачається трубопроводами.
  • Від SWIFT відключать три російські банки: «Сбербанк», Московський кредитний банк та «Россельхозбанк». Також відключать і один білоруський банк — Білоруський банк розвитку та реконструкції.
  • У ЄС забороняють мовлення трьох російських телеканалів: «россия 24», «россия РТР» та ТВЦ.
  • ЄС забороняє надання росії будь-яких бухгалтерських, консультаційних, рекламних послуг, а також доступ до хмарних сервісів.
  • ЄС розширює перелік компаній та осіб, яким буде заборонено продавати товари подвійного призначення. Туди увійдуть як росіяни, так і білоруси. Також буде розширено перелік і самих товарів, зокрема туди додадуть близько 80 хімікатів, які можуть застосовуватися для виготовлення хімічної зброї.
  • ЄС розширює перелік персональних санкцій проти людей та компаній. Туди додали росіян, які підтримують війну, які відповідальні за воєнні злочини у Бучі та які пов'язані з оборонною промисловістю рф. Конкретні імена та назви будуть оприлюднені в журналі ЄС.

ЦЕНТР

 

03 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів