В Ужгороді відбувся традиційний фехтувальний турнір

В Ужгороді відбувся традиційний фехтувальний турнір
Протягом двох днів, 24–25 вересня, в СК «Динамо» проходив ХХІІІ Всеукраїнський турнір країн Карпатського єврорегіону з фехтування на шпагах, присвячений пам’яті заслуженого тренера України Василя Герея.

 

Метою цього заходу є вшанування пам’яті ЗТУ В.Герея, виявлення сильніших спортсменів до складу збірної команди України, популяризація фехтування в області, а також зміцнення дружніх зв’язків та обмін досвідом. До Ужгорода завітало близько сотні спортсменів з десяти областей України, а саме: Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської Київської, Львівської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та власне Закарпатської.

Першого дня боротьбу за нагороди вели дівчата. За підсумками напружених та безкомпромісних поєдинків переможницею турніру стала хмельничанка Устіна Огон. «Срібло» виборола представниця Дніпропетровщини Марія Середа, а «бронзу» поділилильвів’янки Вікторія Мілявська та Поліна Спиридонова. Відзначимо, що до десятки найсильніших увійшло троє ужгородок, а саме: Катерина Петрус (5), Вікторія Свистак (7) та Юлія Фатула (9).

Наступного дня на змаганнях визначали сильніших з-поміж хлопців. Найкращим у підсумку став ужгородець Кирил Липканич. На другу сходинку п’єдесталу пошани піднявся Марк Стасовський (Київ), а на третю – Юрій Горностаєв (Черкаси) і Максим Гула (Львів). Відзначимо також закарпатця Максима Кривоноса, який демонстрував високий рівень майстерності, але не зумів увійти до топ-3 (у фінальному протоколі він зайняв 6-те місце). Додамо, що переможці та призери змагань отримали кубки, медалі та пам’ятні подарунки.

Підготував Олег МИКИТА, Карпатський об`єктив

 

26 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів