СБУ завершила розслідування стосовно ще 3 колаборантів на Луганщині

СБУ завершила розслідування стосовно ще 3 колаборантів на Луганщині
Служба безпеки України продовжує системну роботу з викриття колаборантів і зрадників: зібрано докази добровільної співпраці з ворогом з боку ще 3 «посадовців» на тимчасово окупованій території Луганщини.

 

Слідчі СБУ в Закарпатській області зібрали докази добровільної співпраці з ворогом начальників «відділу освіти адміністрації Троїцького району лнр» та «Сватівського районного управління Пенсійного фонду лнр», а також начальника «слідчого відділу Новоайдарського районного відділу поліції мвс лнр». Усім їм оголошено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Встановлено, що псевдопосади керівників «відділу освіти адміністрації Троїцького району лнр» та «Сватівського районного управління Пенсійного фонду лнр» зайняли дві мешканки Луганської області, які від початку російської агресії «з ідейних переконань» перейшли на бік ворога. 

Ще один місцевий мешканець з числа пенсіонерів прагнув довести свою лояльність загарбникам після окупації і добровільно очолив «слідчий відділ Новоайдарського районного відділу поліції мвс лнр». Обвинувальні акти у кримінальних провадженнях за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України стосовно усіх трьох фігурантів уже скеровано до суду для розгляду по суті. Усі викриті колаборанти обов’язково відповідатимуть перед законом.

Викривали зрадників співробітники ГУ в Донецькій та Луганській областях. Досудове розслідування за даними фактами здійснювали слідчі Управління СБ України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури. 

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

 

13 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів