Закарпатські учні отримали нові знання щодо вторинної переробки відходів

Закарпатські учні отримали нові знання щодо вторинної переробки відходів
Сьогодні у Закарпатській області в Синевирському ОЗЗСО відбувся екологоосвітній захід «Правильно збираємо – вміло переробляємо», присвячений Всесвітньому дню вторинної переробки.

 

Головна мета заходу – привернути увагу учнів до проблеми вторинної переробки відходів. Захід пройшов за участю фахівчинь відділу екологоосвітньої роботи Тетяни Тільняк і Любові Тільняк. У ході проведення заняття, вони розповіли учням про шкоду, яку завдає сміття довкіллю та життю людини. Зараз, коли в країні проходять воєнні дії, природа зазнає найбільших втрат, знищуються рослини, гинуть тварини. Дуже важливо в наш час економити природні ресурси, адже вони не безмежні. Для цього варто застосовувати вторинну переробку сировини.

Учасники заходу навчилися, як правильно збирати і сортувати сміття та вміло його переробляти. Для закріплення навчального матеріалу з учнями проведено майстер-клас по виготовленню з журнального паперу портретної рамки. Зі скручених трубочок учні формували рамки, де по бажанню кожен мав можливість помістити свою улюблену фотографію тварин чи рослин, відібраних із загальної колекції.

Всі активно долучились до роботи і вміло справилися із поставленим завданням. Активні учасники заходу отримали в подарунок розмальовки. На завершення фахівці парку подякували дирекції закладу за представлену можливість та співпрацю у проведенні таких заходів.

Захід проведено у рамках співпраці з Міжрелігійним та громадянським природоохоронним форумом Східної Європи за підтримки Союзу охорони природи Німеччини.

Національний природний парк “Синевир”

 

15 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів