Капітальний ремонт гуртожитку №4 планують завершити до кінця наступного року

Капітальний ремонт гуртожитку №4 планують завершити до кінця наступного року
Понад місяць гуртожиток № 4 Ужгородського університету готують до холодів: утеплюють фасади, замінюють вікна, встановлюють нові батареї. Це перший капітальний ремонт такого масштабу з початку використання будівлі.

 

Капітальний ремонт гуртожитку №4 планують завершити до кінця наступного року

Роботи уможливлені передусім завдяки програмі енергоефективності «Вища освіта України». Сторони взаємодіють у забезпеченні фінансування довгострокового інвестиційного проєкту. Завдяки цій програмі мають відновити всі 6 поверхів гуртожитку.

Нині триває капітальне оновлення фасаду та утеплення даху.

«Ремонт у четвертому гуртожитку планували ще з 2020 року. Ускладнень у зв’язку з ситуацією в державі, на щастя, немає. Взагалі, маємо намір щороку виконувати капітальні ремонти в усіх гуртожитках поступово: всередині й зовні, відновлювати комунікації тощо. Тепер робимо те, що дозволяє погода. З весни буде поліпшена система опалення: замінюватимемо батареї, оновлюватимемо водопостачання і каналізацію. Також хочемо відремонтувати місця загального користування – коридори, кухні, туалети, душові», – розповів директор студмістечка Василь Кепич.

Нині в гуртожитку чимало студентів, адже всі першокурсники навчаються очно, а на деяких факультетах в офлайні і старшокурсники. «За роки проживання у гуртожитку я б не говорив про якісь катастрофічно проблемні моменти. Але, самі розумієте, будівля вже доволі стара (відкрита 1974 р. – Ред.) і потребує ремонту хоча б раз на кілька років. Утеплення фасадів – це чудове рішення, і добре, що його зробили пріоритетним, бо зима цього року обіцяє бути суворою», – вважає студент факультету інформаційних технологій Іван Гавриш.

Крім студентів, у гуртожитку досі знаходять прихисток внутрішньо переміщені особи, які також радіють ремонтам. «Ми живемо в кімнаті з двома дітками, тому тепло взимку дуже потрібне. Дякуємо всім, хто долучився до ремонту, хто поліпшує умови мешкання як для студентів, так і для нас», – каже жителька Харківщини Ольга.

Ремонт у гуртожитку №4 планують завершити до кінця 2023 року. А після закінчення робіт на фасаді мають намір створити патріотичний мурал.

Тетяна Білинець, Медіацентр УжНУ

 

17 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів