В Ужгороді покажуть фото й відео Слобожанщини 2017р. та її стан під час сучасних поїздок Харківщиною

В Ужгороді покажуть фото й відео Слобожанщини 2017р. та її стан під час сучасних поїздок Харківщиною
8 грудня о 15:00 в Закарпатській обласній універсальній бібліотеці ім.Ф.Потушняка (пр.Свободи, 16), у співпраці з проектом Татохаб.Ужгород відбудеться зустріч з харківським істориком Антоном Боднарєвим та ужгородським волонтером Аркадієм Шиншиновим.

 

Далекого 12 квітня 2017 року стартував проект «Накипіло Експедиція» з мандрами по історичних місцях Слобожанщини. І хоч у це важко повірити, але за 7 місяців проекту, який створив Антон Бондарєв відбулося 7 виїздів, під час яких відвідали близько 30 локацій. Формат проекту був досить простий, а саме — виїзд на машинах в область, фото- та відеозйомка, а потім написання історичних та дорожніх нотаток. Ну, а за мету ми ставили досить чітку ідею : максимально правдиво зафіксувати на фото та відео нинішній стан садиб та старих храмів, які ми втрачаємо з кожним роком. Ну і звісно ж, якщо відверто, дуже хотілося показати усій Україні шалену красу нашого дивовижного Слобожанського краю.

І ніхто з нашої команди тоді навіть у жахливому сні не міг уявити, що через декілька років ті усі населені пункти, історичні пам’ятки та навіть просто природа будуть знищені окупаційними військами російської федерації, що прийшли вбивати і руйнувати.

Тож під час нашої зустрічі цього четверга будемо дивитися відео/фото з експедицій Антона Бондарєва 2017 року та з сучасних поїздок по Харківщині Аркадія Шиншинова, щоб на власні очі сказати : «Слобідська Україна - шалена краса, яку вбили»

Євгенія Напуда

 

06 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів