53,4 гектара лісу висадили цьогоріч на Берегівщині

 53,4 гектара лісу висадили цьогоріч на Берегівщині
У Берегівському лісгоспі посадили цього року молодий ліс на площі 53,4 гектара, значно перевиконавши план.

 

 І встигли завершити лісокультурну кампанію ще за теплої листопадової погоди – до першого грудня. 

Як повідомив провідний інженер лісового господарства Берегівського держлісгоспу Ярослав Маргітич, навесні засаджено 33,7 гектара на території шістьох лісництв. І саме на тих ділянках, де проводилися суцільні рубки. Тож, через десять-п'ятнадцять років забуяють молоді гінкі дерева цінних порід, поміж яких зростатимуть дуб, ясен, каштан, черешня, грецький і чорний горіх… 

А напередодні, восени, заліснили 19,7 гектара у Шаланківському лісництві. Керував і контролював роботи лісничий Євген Албок (на знімку – на передньому плані). Садили теж на площах суцільних зрубів. А ще - на чотирьох гектарах тих земель, де лісу ніколи не було. Це – запущені і покинуті сіножаті й ділянки ріллі, які позаростали чагарниками і кущами. Звичайно, що спочатку все почистили, повирубували – привели до ладу. Адже інакше маленькі саджанці вже наступної весни і влітку  заглушили б будяки та затінили від сонячних променів  інші агресивні бур'яни з густим різнотрав'ям. 

-Садити ліс – то своєрідна наука, - продовжує Ярослав Маргітич. – Цю роботу в нас виконують лісничі, їхні помічники, майстри лісу і досвідчені робітники. Тоді це швидко і якісно та й саджанці виростуть здорові й міцні. І не треба буде досаджувати та поновлювати густоту.

Отже, робота зроблена вчасно і належно. І це тим паче похвально, що план перевиконано більш ніж на шістдесят відсотків.  

Василь НИТКА.

 

10 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів